Flyer Westland Saxofoon orkest

VRIJDAG 24 MAART 2023 - INLOOP 18:00, START CONCERT 19:00

VOLGEBOEKT!! Jazz at the Club: Westland Saxofoon Orkest met solisten John Helliwel en Marc Scholten

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u van harte uit voor de alweer 31e editie van Jazz at the Club. Het belooft – ook! – deze keer een spectaculair optreden te worden. Het Westland Saxofoon Orkest bestaat immers uit zestien (!) musici, hoofdzakelijk saxofonisten en een ritmesectie. Onder hen John Helliwell, tenorsaxofonist van Supertramp en Marc Scholten, leadsaxofonist van het Metropole Orkest. De muzikale leiding is in handen van Erik-Jan de With.

Aanmelding jazzconcert
Aanmelden kan via deze en onderstaande link. Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 15,00 p.p.; introducees en niet-leden betalen 20,00 euro p.p. en kunnen zich ook via bijgaande link verzekeren van toegang tot dit concert.  U ontvangt geen bevestiging van uw reservering: uw betaling is uw reserveringsbewijs.

Over de musici
Het Westland Saxofoon Orkest vormt een perfecte combinatie van professionals, conservatoriumstudenten en enthousiaste hobbyisten: van sopranino tot aan de tubax, ieder register is in dit orkest vertegenwoordigd. Het programma is gevarieerd en beweegt zich tussen jazz en klassiek, getuige samenwerkingsprojecten met de saxofonisten David Kweksilber, Benjamin Herman en Bart Wirtz. Het orkest bestaat dit jaar tien jaar.
 
Oprichter en muzikale leider van het Westland Saxofoon Orkest is Erik-Jan de With, die zelf – uiteraard als saxofonist – speelt bij het ensemble Klang, Orkest De Ereprijs en sporadisch bij Asko Schönberg.
 
Tenorsaxofonist John Helliwell is bekend van Supertramp, een van de meest vooraanstaande symfonische rockgroepen, onder andere bekend van de lp/cd “Even in the quietest moments…”. Zijn duidelijke herkenbare geluid is nu ook in de jazzmuziek re horen. Zo heeft hij recent de cd “Don’t ever leave me” uitgebracht op Challenge Records, begeleid door Hans Vroomans, Marcel Serierse en Jasper Somsen.
 
Atsaxofonist Marc Scholten is de tweede solist bij dit optreden. Hij is de leadsaxofonist en klarinettist van het Metropole Orkest. Hij is (mede-)oprichter van Oostenwind en van het saxofoonkwartet Koh-I-Noor. Hij speelde met grootheden als Herbie Hancock, Elvis Costello, Ray Brown, Joe Cocker, Mike Stern. Kenny Barron, Pat Metheny en Kenny Werner.
   
Jazz at the Club is een initiatief van het college van bestuur van Sociëteit De Witte. Naast leden kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse (en af en toe internationale) jazz. De dresscode is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler.

Ook nu start dit concert om 19:00 uur dat tot ongeveer 21:00 uur zal duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.    

Uw betaling dient uiterlijk maandag 20 maart 2023 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 22 maart (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.
 
De volgende concerten staan gepland op vrijdag 22 september en 17 november.
Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,
 
Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:
Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman en Wolbrand van der Vis

Bigband JustUs, met zangeres Ciara Clercx

VRIJDAG 14 APRIL 2023 - INLOOP 18:00, START CONCERT 19:00

Bigband JustUs, met zangeres Ciara Clercx

Op vrijdagavond 14 april vindt in het The Hague Marriott Hotel een nieuwe editie van “Friday Night Jazz” plaats met een optreden van de (kleine) bigband JustUs. JustUs combineert de beste elementen van een bigband met het meer intieme karakter en het individuele geluid van een combo. Het belooft een gedenkwaardig en stevig concert te worden met swingende klassiekers, maar ook met jazzfunk, latin jazz en melodieuze pop. Het diverse en eigenzinnige repertoire laat de muzikale power en meerstemmige arrangementen voor blazers volledig tot hun recht komen. Dit concert mag u echt niet missen.

Over de musici
JustUs bestaat uit twaalf instrumentalisten aangevuld met zangeres Ciara Clercx. Dirigent en coach is Werner Janssen, als saxofonist regelmatig te beluisteren in het Metropole Orkest. Verder bestaat de band – die in 1995 is opgericht en opereert vanuit Woerden – uit:

*Denis Verhoef en Lex de Wolf (altsax),
*Jorien Launspach (tenorsax),
*Rudie Neve (baritonsax),
*Frans Brugman, Maarten Meijer en Ger Timmer (trompet),
*Rob Hofman en Fridus Valkema (trombone),
*Tom Snijders (piano),
*Frans Janse (bas) en
*Arjen Blok (drums)

Ticketinformatie
Kaartjes voor Friday Night Jazz at the Marriott kosten € 20,00 en kunnen digitaal besteld worden via onderstaande link. Vooraf bestellen is gewenst, maar kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa. Zij die een voucher uit de Jazz special van Den Haag Centraal hebben, kunnen de code DHC8DEC gebruiken.
Voor ingeschreven conservatoria studenten is voor dit concert een speciale ticket voor € 5, beschikbaar via de code STUDENT. Zij dienen hun collegekaart te tonen aan de kassa.

Friday Night Jazz at the Marriott
Onder auspiciën van de stichting Jazz at the Club worden onder de titel Friday Night Jazz at the Marriott jazzconcerten georganiseerd in samenwerking met Podium de Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel. Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen € 24,50 per persoon, exclusief dranken. U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com.
Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag (telefoon: 070-3525366; raadpleeg ook www.thehaguemarriott.com).

Het volgende, en tevens laatste concert voor de zomer, heeft plaats op 12 mei 2023.
Tot ziens op 14 april a.s. vanaf 20:00 uur.
Namens de samenwerkende organisatoren,
Robbert Coops, secretaris Jazz at the Club.

Bestel tickets

Close-up van een trompet

Agenda 2023

Ook in 2023 organiseert Jazz at the Club concerten in zowel het The Hague Marriott Hotel als in Sociëteit De Witte, beide gevestigd in Den Haag. Op dit moment is nog niet duidelijk wie er komen spelen, maar daar wordt hard aan gewerkt. Opnieuw zullen verrassende en opvallende jazzmusici en -ensembles worden uitgenodigd. Dat gebeurt samen met het Podium De Nieuwe Kamer en andere partners.

Noteer alvast onderstaande data en check deze site (en die van onze partners) voor updates.

Jazz at the Club in De Witte
* vrijdagavond 24 maart
* vrijdagavond 22 september
* vrijdagavond 17 november

Jazz at the Club in het Marriott:
* vrijdagavond 14 april
* vrijdagavond 12 mei
* zondagmiddag 16 juli
* zondagmiddag 13 augustus

Jurjen Donkers zingt Hans Dulfer en Boris van der Lek spelen op hun instrumenten David Lukacs met zijn klarinet