Zangeres Egle Petrosiute

ZONDAG 14 AUGUSTUS 2022 - THE HAGUE MARRIOTT HOTEL

ZANGERES EGLE PETROSIUTE & EGLE

Op zondagmiddag 14 augustus (14.30 – 17.00 uur) treedt zangeres Egle Petrosiute op met haar septet EGLE. Dit concert vindt plaats ter gelegenheid van het uitbrengen van haar fonkelnieuwe cd, die zij samen met Kiko Freitas opnam. Haar septet EGLE bestaat uit Rodolfo Ferreira Neves (trompet), Tom van der Zaal (altsaxofoon), Floriaan Wempe (tenorsaxofoon), Timothy Banchet (piano), Matheus Nicolaiewsky (bas) en Tim Hennekes (drums). De muziek van EGLE kan omschreven worden als fantasierijk. Traditionele Braziliaanse composities worden verrijkt met Afrikaanse grooves, onverwachte muzikale invloeden vloeien samen tot een organisch geheel met opvallende arrangementen, van zacht en melodieus tot energiek en ritmisch. Het belooft in het The Hague Marriot Hotel opnieuw en opwindende middag te worden.

* Tickets kosten 15,00 euro en kunnen hier digitaal besteld worden.

Vooraf kunt u heerlijk genieten van een zomerse tweegangen lunch in de tuin van het Marriott. Reserveren vooraf is noodzakelijk in verband met de beschikbaarheid. Dat kan via: meetings@theaguemarriott.com of 070-3525366.

Over de musici:
Zangeres, componist en arrangeur Egle Petrosiute is bandleider van EGLE Ensemble. Ook maakt zij deel uit van Samba da Minha Terra. Zij tourde internationaal en trad op met het Jazz Philharmonic Orchestra St. Petersburg, Upper Austrian Jazz Orchestra, Vilnius Jazz Orchestra en de Amstel Big Band.  

Rodolfo Ferreira Neves speelt trompet. Hij trad op met Eric Ineke JazzXpress, Marius Beets, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Estrella Acosta.

Altsaxofonist, componist en docent Tom van der Zaal won in 2006 het prestigieuze Prinses Christina Concours en later (in 2016) de Sena Jazz Award. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Toon Roos, Rolf Delfos en John Ruocco en trad op met Greg Hutchinson, Peter Erskine, Peter Bernstein, Slide Hampton, James Carter, Peter Beets en Philip Harper. Hij is vaste gast op vele internationale podia, zoals North Sea Jazz. Ook is hij medeorganisator van Jazz-en-Route in Den Haag.  

Floriaan Wempe is saxofonist en geeft les aan de Jazzschool Den Haag. Hij is zowel begeleider als solist in vele muziekstijlen: van funk tot soul en van jazz tot easy listening. Hij bracht een goed ontvangen cd (“Flo’s flow” uit met Karel Boehlee, Jos Machtel en Willie Jones III) en ontving op jonge leeftijd prijzen, zoals op het Prinses Christina Jazz Concours (in 2006) en de Dordtse Jazzprijs (2014). Zijn inspiratiebronnen zijn John Coltrane en Charlie Parker. Hij trad op met Tom van der Zaal, Peter Beets, Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Timothy Banchet staat bekend als een ervaren begeleider in de stijl van Bud Powell. Maar ook als solist weet hij te overtuigen. Hij trad op met Benjamin Herman, Kim Hoorweg, Anton Goudsmit, Stefan Lievestro en Ernst Glerum.

Matheus Nicolaiewsky is bassist en maakt deel uit van het Trio Thijs Nissen. Hij is een veelgevraagd allround begeleider en speelde met Hans Vroomans, Jurjen Donkers, Mike LeDonne, Dan Nicholas, Tess van der Zwet en vele anderen.

Drummer Tim Hennekes is een van de meest talentrijke drummers van dit moment. Hij studeerde aan het Conservatorium Amsterdam en won in 2018 de Talent Award van het Jong Metropole Orkest. Hij maakt deel uit van het Gijs Idema Trio en speelde met het Trio Peter Beets en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.        

Sunday afternoon jazz
De mini concertserie Sunday afternoon jazz at the Hague Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd.

Inloop is mogelijk vanaf 14.00 uur; het concert begint om 14.30 uur.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Bestel tickets

Jurjen Donkers zingt Hans Dulfer en Boris van der Lek spelen op hun instrumenten David Lukacs met zijn klarinet