Rob van Bavel en Joris Teepe

VRIJDAG 1 DEC 2023 - INLOOP VANAF 19:30, AANVANG CONCERT 20:00

Friday Night Jazz at The Leonardo Royal met Rob van Bavel & Joris Teepe: THE DUTCH CONNECTION

Op vrijdag 1 december (20.00 uur) treden pianist Rob van Bavel en bassist Joris Teepe op. Het repertoire wordt gevormd door nummers die op de onlangs uitgebrachte cd “Dutch Connection” zijn terug te vinden. Voor een deel betreffen dit composities van Rob van Bavel en/of Joris Teepe en voor een deel zijn het traditionals van onder anderen Duke Ellington, Barry Harris, Jerome Kern en Johnny Mercer). Dit concert past in de serie Friday Night Jazz in het Leonardo Royal Hotel in Den Haag! U bent daar van harte welkom.  

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Jazz at the Club en het Podium De Nieuwe Kamer. U kunt zich via deze link aanmelden; uiteraard is het ook mogelijk aan de zaal een kaartje te kopen.

The Leonardo Royal Hotel – het vroegere Promenade – heeft een rijk jazzverleden. Nog steeds organiseert de Haagse Jazzclub hier wekelijks zondagmiddagconcerten, veelal oude stijl, voor een trouw publiek. Naast hotelfaciliteiten zijn er ook een healthclub, bar, vergaderruimten en een uitstekend restaurant. Voorafgaand aan Friday Night Jazz biedt het restaurant een speciaal menu aan. Voor meer informatie: 070-3525161.

Over de musici
De Haagse pianist, componist en arrangeur Rob van Bavel (1965) werd geïnspireerd door illustere voorgangers als Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Hij studeerde aan het Conservatorium in Rotterdam en won verschillende prijzen, zoals de tweede prijs in de Thelonious Monk Jazzpiano Competition. Hij speelde met Woody Shaw, Don Braden, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis en vele (inter)nationale jazzmusici. Zijn pianospel is te horen op meer dan tweehonderd albums. Onder zijn eigen naam verschenen twee cd’s: Time for Ballads, the Studio Sessions en Time for Ballads, the Maene Sessions. 

Componist, docent en bovenal bassist Joris Teepe (1962) kent een internationale loopbaan die zich gedeeltelijk in Amsterdam en New York afspeelt. Hij kreeg les van Ron Carter en begeleidde jazzlegendes als Benny Golson, Sonny Fortune, Billy Hart, Rashied Ali, Steve Nelson, Chris Potter. Bobby Watson, Tom Harrell, Randy Brecker en Don Braden. Hij tourde over de hele wereld en nam vele cd’s op.  

Het Leonardo Royal Hotel is gevestigd aan de Van Stolkweg 1 in Den Haag (070-3525161). Het concert start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Bestel tickets

Jurjen Donkers zingt Hans Dulfer en Boris van der Lek spelen op hun instrumenten David Lukacs met zijn klarinet