Tamir Hendelman

VRIJDAG 30 SEPTEMBER 20:30 - PLEINZAAL, SOCIËTEIT DE WITTE

PIANIST TAMIR HENDELMAN

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 28e editie van Jazz at the Club op vrijdagavond 30 september 2022. Dan treedt jazzpianist Tamir Hendelman op. Samen met Alex Frank (bas) en Germain Cornet (drums) staat hij borg voor een gevarieerd swingend programma met standards, blues en muziek uit Israël en Brazilië. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met de Koninklijke Industrieele Groote Club uit Amsterdam.     

Aanmelding jazzconcert
Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 15,00 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 2202/JAZZ. Introducees en niet-leden betalen 20,00 euro p.p. door dit bedrag op NL23 RABO 0383.105.021 over te maken met code 2022/JAZZ.    

Programma
Inloop:                         vanaf 20:00 uur
Jazz at the Club:         20:30 uur, Pleinzaal

Over de musici
Pianist, arrangeur en docent Tamir Hendelman (1971) komt oorspronkelijk uit Israel; hij leeft en werkt sinds lange tijd in Amerika waar hij een imposante carrière wist op te bouwen. Hij tourde met zijn eigen trio over de hele wereld en maakte deel uit van het Clayton-Hamilton Jazz Orchestra. Hij begeleidde onder anderen Jeff Hamilton, Warren Vaché, Barbara Morrison, Teddy Edwards, Philip Upchurch, Jeff Clayton en Harry Allen. Ook werkte hij samen met Dee Dee Bridgewater, Barbara Streisand, Nathalie Cole, Diana Krall en Gladys Knight. Hij is te beluisteren op vele cd’s (zoals “Dreamville” en “Destinations”) onder eigen naam en als begeleider of arrangeur. Hij doceert op de Herb Alpert School of Music.        

Bassist Alex Frank maakt deel uit van Cow Bop, de western swing/bebop groep van gitarist Bruce Forman. Hij speelt daarnaast vaak met Barbara Morrison, Bill Holman en Nick Mancini. Ook begeleidde hij Stevie Wonder, Melissa Morgan, Benny Golson,, Josh Nelson en vele anderen. Hij studeerde aan het Oberlin Conservatorium en kreeg daar les van Peter Dominguez en Eddie Gomez. In 2009 bereikte hij de finale van de International Society of Bassists Jazz Competition.

Drummer Germain Cornet begon met spelen op 15-jarige leeftijd. Hij kreeg les van Charles Bellonzi en studeerde aan het Nationale Conservatorium van Muziek en Dans in Parijs. Hij trad op met Tamir Hendelman, Nicolas Bearde, Mandy Gaines en de Japanse band CANOPUS.  

Jazz at the Club
Ook dit concert is thuis te volgen via de livestream. Daar zijn alle jazzconcerten zoals die de laatste jaren in De Witte, zijn georganiseerd te beluisteren.

Jazz at the Club is een initiatief van het college van bestuur van Sociëteit De Witte. Naast leden kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse (en af en toe internationale) jazzscene. De dresscode is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.     

Uw betaling dient uiterlijk maandag 26 september 2022 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 28 september (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

Het volgende concert zal plaatsvinden op vrijdag 18 november. In 2023 zal Jazz at the Club voortgezet worden en wel op 20 januari, 24 maart, 22 september en 17 november. Noteer deze data alvast in uw (digitale) agenda.

Pianist Rob van Bavel

VRIJDAG 14 OKTOBER 20.30 - THE HAGUE MARRIOTT HOTEL

TALENTENDUO JAZZOPLEIDING CONSERVATORIUM

Op vrijdagavond 14 oktober vindt in het The Hague Marriott Hotel een nieuwe editie van “Friday Night Jazz” plaats met een optreden van klarinettist Davide Sgarra en gitarist Emiliano Roca, beiden talentvolle studenten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij worden begeleid door het vaste Friday Night Jazz-trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. “Dit concert past uitstekend in de doelstellingen van de Stichting Jazz at he Club”, aldus voorzitter en jazzliefhebber Ronald Blom. “Talenten een professioneel podium bieden. En dat met drie uiterst ervaren begeleiders, een ideale combinatie”.

Het concert start om 20.30 uur; inloop is mogelijk vanaf 20.00 uur. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel.

Tickets kosten 20,00 euro en kunnen hier digitaal besteld worden. Ook kan aan de zaal een kaartje gekocht worden.Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen 24,50 euro per persoon, exclusief dranken. U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com.

Over de musici
De jonge, Italiaanse gitarist Emiliano Roca is al sinds zijn schooljaren gefascineerd door jazz. Toen dat mogelijk was ging hij in Den Haag studeren aan de jazzopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hij krijgt gitaarles van Martijn van Iterson en Antoine Boyer. Sinds kort is hij bandleider van een trio met Davido Eglitis en Arjun Ramdas. Hij toerde met diverse ensembles door ons land en Europa.

Davide Sgarra is eveneens afkomstig uit Italië. Hij startte zijn loopbaan als klarinettist in 2015. Hij trad in die periode vooral op in zijn land met musici als Rossano Sportiello, Roberto Piccolo en Luca Filastro en de band The Sheik Swing Trio. In 2019 verkaste hij naar Den Haag. Hij volgde les aan het conservatorium van John Ruocco. In New York kreeg hij de mogelijkheid om samen te spelen met Harry Allen. Davide is lid van swingband The Royal Croquettes en speelde incidenteel bij de bigband van het Koninklijk Conservatorium en het Landesjugendjazzorchester Hamburg.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. 

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest doceert op de Codarts-opleiding in Rotterdam. Hij is lid en medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en begeleidde in die hoedanigheid vele (inter)nationale sterren, zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, Bud Shank, Roy Hargrove, Scott Hamilton, Slide Hampton, Johnny Griffin, Monty Alexander, Curtis Fuller en Deborah Brown. Van Geest is een veel gevraagd begeleider die op vele podia optrad. Hij is te horen op cd’s van Jesse van Ruller, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Martijn van Iterson en het Metropole Orkest.     

Concertinformatie
Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag (telefoon: 070-3525366; raadpleeg ook www.thehaguemarriott.com). Contactpersoon: Pien Westendarp

De volgende editie van Friday Night Jazz at The Marriott vindt plaats op vrijdag 11 november met zangeres/pianiste Sanna van Vliet en gitarist Ed Verhoeff.

Tot ziens op 14 oktober!

Bestel tickets

Sanna van Vliet

VRIJDAG 11 NOVEMBER 20.30 - THE HAGUE MARRIOTT HOTEL

PIANISTE/ ZANGERES SANNA VAN VLIET

Op vrijdagvond 11 november (20:30 uur) vindt een jazzconcert plaats met pianiste en zangeres Sanna van Vliet. Zij wordt begeleid door Ed Verhoeff op gitaar, Marius Beets, bas en Hans Braber, drums. Plaats van handeling is het The Hague Marriott Hotel. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel.

Tickets kosten 20,00 euro en kunnen hier digitaal besteld worden.

Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen 24,50 euro per persoon, exclusief dranken. U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com.

Over de musici
Jazzzangeres, pianiste, bandleider en docente Sanna van Vliet studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij heeft inmiddels een internationale carrière opgebouwd met optreden met Wouter Hamel, Cees Slinger, Eric Ineke, Ruud Jacobs, Ack van Rooijen, Jarmo Hoogendijk, Ben van den Dungen en de Beets Brothers. Ook is zij bandleider van haar eigen trio en de groep Sannavan (met Marius Beets en Ed Verhoeff). Er verschenen verschillende cd’s onder haar naam. Zij geeft les aan het Amsterdamse Conservatorium.     

Gitarist Ed Verhoeff startte zijn muzikale loopbaan bij verschillende blues- en popgroepen. Na zijn opleiding aan het Haagse en Utrechtse Conservatorium ging hij meer het jazzpad op. Het resulteerde in vele (internationale) optredens en cd’s (onder eigen naam). Hij is oprichter van de Ed Verhoeff Band en speelde samen met Philip Catherine, Adam Nussbaum. Martin Verdonk, Izaline Calister, Alex Acuna, Hein van de Geyn en Mathilde Santing. Ook speelde hij bij het Metropole Orkest, Nueva Manteca en Batik. Hij geeft gitaarles aan het Codarts in Rotterdam.     

Marius Beets startte zijn muzikale loopbaan met zijn broers Peter (piano) en Alexander (tenorsaxofoon) in The Beets Brothers. Daarna speelde hij in vele formaties, zoals The Houdini’s, het Trio Rein de Graaff, Lotz of Music (met fluitist Mark Alban), Five Up High (met Jasper Blom en Benjamin Herman), Jazzinvaders, JazzXpress (met Eric Ineke), Ben Van den Dungen Quartet, TAFKAMB (waar hij bandleider van was), Ruud Breuls & Friends en SANNAVAN (met Sanna van Vliet). Hij begeleidde vele grootheden onder wie Johnny Griffin, Rita Reys, Piet Noordijk, Bud Shank, Lee Konitz, Scott Hamilton, Doug Webb, Rob van Bavel, Fay Claassen, Judith Nijland, Tineke Postma, Rick Mol, James Moody en David Liebman. Beets doceert aan het Rotterdams Conservatorium en beheert een eigen jazzlabel: Maxanter Records).    

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne, Vincent Herring, Dena DeRose, Rob van Bavel, Martien Oster en Tom van der Zaal. Braber is medeverantwoordelijk voor de artistieke invulling van Jazz at the Marriott.   

Friday Night Jazz at the The Hague Marriott
Friday Night Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Tot ziens op 11 november vanaf 20:00 uur!

Bestel tickets

Jurjen Donkers zingt Hans Dulfer en Boris van der Lek spelen op hun instrumenten David Lukacs met zijn klarinet