Four Others

Four Others

Vrijdag 21 juni 2024 - 20:00 uur

Op vrijdag 21 juni (20.00 uur) treedt de band Four Others op in het Leonardo Royal Hotel in Den Haag. Het kwartet bestaande uit vibrafonist Jacco Griekspoor, bassist Andy Valkenburg, gitarist Vincent Koning en drummer Barry Olthof wordt bijgestaan door trombonist Bert Boeren. Four Others ontstond in 1991 op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Destijds toerde de band onder andere in België tijdens een vakantieperiode. Sindsdien onderhouden de bandleden een onderlinge vriendschapsband. Sinds dit jaar speelt Four Others weer in de oorspronkelijke samenstelling; op 21 juni doet trombonist Bert Boeren mee in een avondvullend programma vol jazzstandards en swingend repertoire.

Dit concert, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Stichting Jazz at the Club en het Podium De Nieuwe Kamer, past in de serie Friday Night Jazz in het Leonardo Royal Hotel in Den Haag! U bent daar van harte welkom. U kunt zich via deze link aanmelden; uiteraard is het ook mogelijk aan de zaal een kaartje te kopen.

The Leonardo Royal Hotel – het vroegere Promenade – heeft een rijk jazzverleden. Nog steeds organiseert de Haagse Jazzclub hier wekelijks zondagmiddagconcerten, veelal oude stijl, voor een trouw publiek. Naast hotelfaciliteiten zijn er ook een healthclub, bar, vergaderruimten en een uitstekend restaurant. Voorafgaand aan Friday Night Jazz biedt het restaurant een speciaal menu aan. Voor meer informatie: 070-3525161.

Over de musici
Trombonist Bert Boeren speeldt na een kleine onderbreking al jaren bij de Dutch Swing College Band. Hij volgde drie jaar een klassieke muziekopleiding in Utrecht, gevolgd door een studie in Hilversum bij Bart van Lier. Hij toerde over de hele wereld en vertegenwoordigde ons land als solist op festivals, zoals het NordRing Festival, de European Jazz-Week en het Classical Jazz Festival in Palm Beach. Hij is hoofddocent aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij is trombonist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij nam inmiddels met de Dutch Swing College Band 13 albums op en trad regelmatig als soloartiest op met het Metropole Orkest en de Skymasters. Hij trad op met Doe Maar, Herman Brood, Anouk, Jan Smit maar ook met internationale jazzgrootheden als Joe Lovano, Gregory Porter, Toots Thielemans, Clark Terry, Arnett Cobb, Benny Golson, Scott Hamilton en Chick Corea. 

Vibrafonist Jacco Griekspoor ontving uit handen van Eddie Sanchez een prijs voor zijn spel en promotie voor de vibrafoon. Hij speelde bij Bert de Kort’s Swing Group, het Jan Learbuch Orchestra, het Walter Mooi Trio, Doctor Bernard & the Swingcats en met David Lukács, Karel Boehlee, Eddie Conard en Marius Beets.

Vincent Koning speelt gitaar in talrijke formaties, zoals het Lex Jasper Trio, the Ghost, the King and I, North Sea Big Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Metropole Orkest en het Glenn Miller Memorial Orchestra; ook speelde hij met onder anderen Jarmo Hoogendijk, Rob van Bavel, Frans van Geest, David Murray, Vincent Herring, Benny Bailey en Ben van den Dungen.  

Andy Valkenburg (contrabas) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij was lid van de Jellyfish Band en speelde onder anderen met Barry Olthof en René ten Cate.

Drummer, geluidtechnicus, producer en oprichter van het jazzlabel O.A.P. Records, Barry Olthof, begeleidde Patricia Wisse, Vincent Koning, Nina Ebbenhout, Karel Boehlee, Denise Jannah, Frits Kaatee, René ten Cate, Harry Happel, David Lukács en vele anderen. 

Over de locatie en agenda
Het Leonardo Royal Hotel is gevestigd aan de Van Stolkweg 1 in Den Haag (070-3525161). Het concert start op vrijdag 21 juni om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Juan Martinez en Miguel Martinez

The Martinez Bros

Vrijdag 15 nov 2024 - 19:00 uur

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u van harte uit voor de 37 e editie van Jazz at the Club. Deze keer met het kwintet van Juan en Miguel Martinez – de Martinez bros – met Rob van Bavel, Jeroen Vierdag en Tim Hennekes. Hun repertoire is gevarieerd: hedendaagse jazz gecombineerd met flamenco-jazz en traditionele Bulgaarse muziek. Gypsy ritmes uit de Balkan, Spaanse bulerias en tango’s en swing komen in hun muziek op een spannende manier samen. De groep trad met veel succes op tijdens het North Sea Jazz Festival, Jazzpodium DJS, Hot House Redbad en festivals in Sofia, Pamporovo en Varna.

Datum: 15 november 2024
Tijd: 18.30 uur (inloop), concert 19.00-21.00 uur
Locatie: Pleinzaal

Aanmelding jazzconcert
Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 24,95 p.p. Dat bedrag kunt u binnenkort overmaken via een link; introducees en niet-leden betalen 29,95 euro p.p. en kunnen zich ook via bijgaande link verzekeren van toegang tot dit concert.

Over de musici
Baritonsaxofonist Juan Martinez is artistiek manager van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waarin hij ook speelt. Hij begon zijn muzikale loopbaan in zijn band Saxion V. Later speelde hij in het Metropole Orkest, Cees Slinger Octet, New Cool Collective Bigband, Beets Brothers Octet en Contraband. Hij begeleidde internationale grootheden als Georgie Fame, Benny Golson, Christian Scott, Patti Austin, Roy Hargrove, Roberta Gambini, Lee Konitz, Madeline Bell en vele anderen. Samen met zijn broer richtte hij Los Hermanos Martinez op. Hij doceert aan het Conservatorium in Amsterdam.

Miguel Martinez speelt altsaxofoon. HIj studeerde af aan het Sweelink Conservatorium in Amsterdam. Hij speelde in de New Cool Collective Bigband en richtte zijn eigen trio op: Barnicle Bill Trio (met John Engels). Met zijn broer Juan en Eric Vaarzon Morel vormde hij Los Hermanos Y Moralo.

Pianist, arrangeur, docent en componist Rob van Bavel heeft een eigen duo (met Joris Teepe), trio, kwartet, kwintet, octet en zelfs een eigen bigband. Hij doceert zowel aan het Codarts in Rotterdam (waar hij ook afstudeerde) als aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij speelde met Johnny Griffin, Randy Brecker, Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Woody Shaw, Piet Noordijk, Tineke Postma, Don Braden, Rik Mol en vele anderen.

Bassist en componist Jeroen Vierdag studeerde aan het Amsterdamse Conservatorium waar hij nu les geeft. Hij is een veelgevraagd, veelzijdig musicus (jazz, pop, latin) op elektrische bas en contrabas. Hij is lid van de Ploctones en trad op met Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Ilse de Lange, Caro Emerald, Nueva Manteca en Francien van Tuinen.

Tim Hennekes is als jonge drummer enkele keren in de prijzen gevallen met de Sena Performance Gouden Slifje en de Keep an Eye Outstanding Award. Hij speelde bij het Young Metropole Orchestra, het Gijs Idema Trio, IKODO en het Beets/Meutgeert Jazz Orchestra. Ook begeleidde hij Peter Beets, Benjamin Herman en Anton Goudsmit.

Jazz at the Club is een initiatief van het college van bestuur van Sociëteit De Witte. Naast leden kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse (en af en toe internationale) jazz. De dresscode is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit concert om 19:00 uur dat tot ongeveer 21:00 uur zal duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.

Uw betaling dient uiterlijk maandag 11 november 2024 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met dinsdag 12 november (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

StarkLinneman Quintet

StarkLinneman Quintet

Vrijdag 24 jan 2025 - 19:00 uur

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u van harte uit voor de 38e editie van Jazz at the Club. Deze keer met een bijzonder muzikaal project: de uitvoering van de door het kwintet StarkLinnemann bewerkte derde symfonie van Beethoven: Eroica. Het hercomponeren van klassieke muziek naar moderne jazz van werken van Frédéric Chopin, Franz Liszt, Modeste Mussorgsky en nu dus Ludwig van Beethoven leidde al tot opmerkelijke opnamen en concerten. De vorm van de stukken blijft intact maar hippe ritmes en moderne harmonieën worden toegevoegd. En in de geest van Beethoven kunnen avontuurlijke improvisaties natuurlijk niet ontbreken. Het album waarbij Eroica is bewerkt verschijnt eind 2024. De stijl van StarkLinnemann wordt het best omschreven als Universal Crossover Music. De bewerking van klassieke composities gebeurt altijd met veel respect voor de oorspronkelijke stukken.

Datum: 24 januari 2025
Tijd: 18.30 uur (inloop), concert 19.00-21.00 uur
Locatie: Pleinzaal

Aanmelding jazzconcert
Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 24,95 p.p. Dat bedrag kunt u binnenkort overmaken via een link; introducees en niet-leden betalen 29,95 euro p.p. en kunnen zich ook via bijgaande link verzekeren van toegang tot dit concert.   

Over de musici
Paul Stark is naast pianist, componist, arrangeur en docent vooral bekend als medeoprichter en naamgever van StarkLinnemann. Hij kreeg les van Rob van Kreeveld en speelde bij de Young Sinatra’s, Dick de Graaf, Gerard Kleijn en Vasilis Stefanopoulos. Ook heeft een eigen trio, het Paul Stark Trio.

Jonas Linnemann, drums en percussie, is opgeleid aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij is naast instrumentalist ook componist en medeoprichter en naamgever van StarkLinnemann. Hij is gespecialiseerd in latin jazz en wordt geïnspireerd door de muziek van de Braziliaanse drummer Milton Banana.   

Iman Spaargaren speelt zowel tenorsaxofoon, klarinet als basklarinet. Daarnaast is hij arrangeur, componist en docent. In 2022 kreeg hij de compositieopdracht van de Beroepsvereniging van Improviserende Musici (BIM) voor het 50-jarig bestaan.

Trombonist Anton Boiarskikh is afkomstig uit St. Petersburg. Hij is dj, arrangeur, producer en oprichter van een eigen muzieklabel. Hij speelde onder andere met Brian Finnegan.

Bassist Maciej Domaradzki is lid van Het Zeeuws Concert en speelt zowel jazz, wereldmuziek, pop als tango. Hij volgde zijn opleiding basgitaar in Oostenrijk en voltooide die in Rotterdam. Hij begeleidde Mark Murphy, Sebastiaan van Bavel, Eric Vloeimans, Lee Harper en anderen.

Jazz at the Club is een initiatief van het college van bestuur van Sociëteit De Witte. Naast leden kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse (en af en toe internationale) jazz. De dresscode is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit concert om 19:00 uur dat tot ongeveer 21:00 uur zal duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.    

Uw betaling dient uiterlijk maandag 20 januari 2025 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met dinsdag 21 januari (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

De volgende concerten voor 2025 staan gepland op vrijdag 21 maart (met de Bill Baker Bigband), 19 september en 21 november.

Jurjen Donkers zingt Hans Dulfer en Boris van der Lek spelen op hun instrumenten David Lukacs met zijn klarinet Nueva Manteca