Dutch Swing College Band

24 JUNI 2022 - International Parish Church of our Saviour

DUTCH SWING COLLEGE BAND, 240-jarig bestaan van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte

Op vrijdagavond 24 juni treedt de Dutch Swing College Band op ter gelegenheid van het 240-jarig bestaan van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte. Dit feestelijke lustrumconcert vindt van 21.00 – 22.00 uur plaats in de International Parish Church of our Saviour aan de Bezuidenhoutseweg nr. 157. Dit concert is voor iedereen gratis toegankelijk; de inloop is mogelijk vanaf 20.30 uur.

Om de organisatie het aantal te verwachten bezoekers te kunnen laten volgen vragen wij u om uw komst middels deze link te registeren.

Sociëteit De Witte viert dit jaar het 240-jarig bestaan met een aantal lustrumactiviteiten. Voor een deel zijn die gericht op leden, maar voor een deel ook op niet-leden. Zo is het concert op 24 juni ook bedoeld voor alle liefhebbers van jazzmuziek. Daarmee wil de sociëteit aangeven dat ze anno 2022 een sociaal en cultureel onderdeel vormt van de (Haagse) samenleving. Iets dat ook in het verleden een rol heeft gespeeld.

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. Het swingende orkest, opgericht op 5 mei 1945, wordt alom met haar voorbeeldfunctie gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse jazz en heeft meer dan 150 albums uitgebracht. De bezetting is vanzelfsprekend door de jaren heen meermalen gewijzigd, waardoor de Dutch Swing College Band meer is dan een gewone groep muzikanten. Het predicaat ‘instituut’ is hier van toepassing. Met verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound, gespeeld door een verjongd orkest, is de Dutch Swing College Band vandaag de dag energiek waardoor een nieuwe dimensie aan dixieland wordt gegeven.

De huidige bezetting van de Dutch Swing College Band bestaat uit Keesjan Hoogeboom (trompet, zang), David Lukács (klarinet, sopraan-, tenorsaxofoon), Bert Boeren (trombone), Peter Kanters (banjo, gitaar), Adrie Braat (bandleader, contrabas) en Frits Landesbergen (drums). De gekozen lustrumlocatie in de Parish Church of our Saviour ter hoogte van het Haagse Bos is voor de nu 240-jarige sociëteit De Witte van historisch belang. In het bos stond tussen 1819 en 1942 immers de Sociëteitstent waar in de zomermaanden het Regiment Jagers en Grenadiers – de latere Koninklijke Militaire Kapel – musiceerde. Niet alleen voor de leden maar voor iedereen. Een mooie traditie die nu met een optreden van de Dutch Swing College Band in de kerk tegenover het Haagse Bos wordt herhaald.

TRIO LEX JASPER MET ZANGERES MARJORIE BARNES

10 JULI 2022 - THE HAGUE MARRIOTT HOTEL

TRIO LEX JASPER MET ZANGERES MARJORIE BARNES

Op zondagmiddag 10 juli (14.30 uur) vindt een jazzconcert plaats door het Trio Lex Jasper. Dit optreden vindt plaats naar aanleiding van het verschijnen van hun nieuwe cd “Happy Talk”. Ook zangeres Marjorie Barnes zal haar opwachting maken met een tribute to Ella Fitzgerald. Het trio Lex Jasper bestaat uit pianist en bandleider Lex Jasper, Vincent Koning op gitaar en Frans van Geest op bas.

Plaats van handeling is het The Hague Marriott Hotel. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel.

* Tickets kosten 17,50 euro en kunnen hier digitaal besteld worden.

Over de musici:
Pianist, componist, arrangeur en dirigent Lex Jasper kent een lange muzikale loopbaan. Hij is beïnvloed door het spel van Oscar Peterson en Bill Evans maar ontwikkelde gaandeweg een eigen lichtvoetige stijl. Hij begeleidde Paul van Vliet, maar ook Toots Thielemans, Stéphane Grappelli, Joe Pass, Phil Woods, John Clayton, Cleo Laine, Ernestine Anderson, Greetje Kauffeld, Rita Reys, Marjorie Barnes en vele anderen. Door twee zware ongelukken trad hij geruime tijd niet op, maar sinds tien jaar is hij weer actief met zijn eigen trio en cd-opnamen, zoals het recent uitgebrachte “Happy Talk”. In 2019 werd hij geridderd vanwege zijn verdienste voor de Nederlandse jazzmuziek.        

Zangeres Marjorie Barnes begon haar carrière in New York City. Zij trad op In vele Broadway-musicals zoals “Hair”, “Love my wife” en “California” als lid van de zanggroep The Fifth Dimension. In Londen speelde zij in de show “Bubbling Brown Sugar”. Zij heeft een unieke stijl die vooral tot zijn recht komt bij improvisaties. Zij zong met iconen zoals Frank Sinatra en Lena Horne; ook trad zij op met Mel Lewis, Marcus Miller, John Clayton en vele anderen. Zij woont al geruime tijd in Den Haag.  

De Haagse gitarist Vincent Koning trad o.a. op met Cees Slinger, Joe Cohn, Piet Noordijk, Benny Bailey, Jarmo Hoogendijk, Harry Verbeke, Caroline de Rooy, Dena DeRose, Scott Hamilton, Deborah Brown, Tom van der Zaal en Rob van Kreeveld.  Met The Hague Allstars (met Peter Beets en Simon Rigter) maakte hij furore. Hij is lid van het trio The Ghost The King and I (met Rob van Bavel en Frans van Geest). Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Hilversumse Conservatorium. Hij geeft gitaarlessen aan huis.

Bassist Frans van Geest is medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Metropole Orkest. Hij begeleidde onder anderen Toots Thielemans, Joe Lovano, Chick Corea, Joe Henderson, Roy Hargrove, Slide Hampton, Lex Jasper, Scott Hamilton, Deborah J. Carter, Deborah Brown, Bud Shank en Monty Alexander. Hij maakte cd’s met Jesse van Ruller, Frits Landesbergen/Francesca Tandoi en Piet Noordijk. Hij is verder docent aan de Rotterdamse Hogeschool voor Kunsten Codarts.  


Sunday Afternoon Jazz at the The Hague Marriott
Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd. Voor meer informatie: www.jazzattheclub.nl  

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Noteer alvast de volgende editie:
- Jazz at the The Hague Marriott: zondagmiddag 14 augustus 2022: Septet zangeres Eglé Petrosiūtè

Tot ziens op 10 juli vanaf 14.00 uur!

Bestel tickets

Zangeres Egle Petrosiute

ZONDAG 14 AUGUSTUS 2022 - THE HAGUE MARRIOTT HOTEL

ZANGERES EGLE PETROSIUTE & EGLE

Op zondagmiddag 14 augustus (14.30 – 17.00 uur) treedt zangeres Egle Petrosiute op met haar septet EGLE. Dit concert vindt plaats ter gelegenheid van het uitbrengen van haar fonkelnieuwe cd, die zij samen met Kiko Freitas opnam. Haar septet EGLE bestaat uit Rodolfo Ferreira Neves (trompet), Tom van der Zaal (altsaxofoon), Floriaan Wempe (tenorsaxofoon), Timothy Banchet (piano), Matheus Nicolaiewsky (bas) en Tim Hennekes (drums). De muziek van EGLE kan omschreven worden als fantasierijk. Traditionele Braziliaanse composities worden verrijkt met Afrikaanse grooves, onverwachte muzikale invloeden vloeien samen tot een organisch geheel met opvallende arrangementen, van zacht en melodieus tot energiek en ritmisch. Het belooft in het The Hague Marriot Hotel opnieuw en opwindende middag te worden.

* Tickets kosten 15,00 euro en kunnen hier digitaal besteld worden.

Vooraf kunt u heerlijk genieten van een zomerse tweegangen lunch in de tuin van het Marriott. Reserveren vooraf is noodzakelijk in verband met de beschikbaarheid. Dat kan via: meetings@theaguemarriott.com of 070-3525366.

Over de musici:
Zangeres, componist en arrangeur Egle Petrosiute is bandleider van EGLE Ensemble. Ook maakt zij deel uit van Samba da Minha Terra. Zij tourde internationaal en trad op met het Jazz Philharmonic Orchestra St. Petersburg, Upper Austrian Jazz Orchestra, Vilnius Jazz Orchestra en de Amstel Big Band.  

Rodolfo Ferreira Neves speelt trompet. Hij trad op met Eric Ineke JazzXpress, Marius Beets, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Estrella Acosta.

Altsaxofonist, componist en docent Tom van der Zaal won in 2006 het prestigieuze Prinses Christina Concours en later (in 2016) de Sena Jazz Award. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Toon Roos, Rolf Delfos en John Ruocco en trad op met Greg Hutchinson, Peter Erskine, Peter Bernstein, Slide Hampton, James Carter, Peter Beets en Philip Harper. Hij is vaste gast op vele internationale podia, zoals North Sea Jazz. Ook is hij medeorganisator van Jazz-en-Route in Den Haag.  

Floriaan Wempe is saxofonist en geeft les aan de Jazzschool Den Haag. Hij is zowel begeleider als solist in vele muziekstijlen: van funk tot soul en van jazz tot easy listening. Hij bracht een goed ontvangen cd (“Flo’s flow” uit met Karel Boehlee, Jos Machtel en Willie Jones III) en ontving op jonge leeftijd prijzen, zoals op het Prinses Christina Jazz Concours (in 2006) en de Dordtse Jazzprijs (2014). Zijn inspiratiebronnen zijn John Coltrane en Charlie Parker. Hij trad op met Tom van der Zaal, Peter Beets, Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Timothy Banchet staat bekend als een ervaren begeleider in de stijl van Bud Powell. Maar ook als solist weet hij te overtuigen. Hij trad op met Benjamin Herman, Kim Hoorweg, Anton Goudsmit, Stefan Lievestro en Ernst Glerum.

Matheus Nicolaiewsky is bassist en maakt deel uit van het Trio Thijs Nissen. Hij is een veelgevraagd allround begeleider en speelde met Hans Vroomans, Jurjen Donkers, Mike LeDonne, Dan Nicholas, Tess van der Zwet en vele anderen.

Drummer Tim Hennekes is een van de meest talentrijke drummers van dit moment. Hij studeerde aan het Conservatorium Amsterdam en won in 2018 de Talent Award van het Jong Metropole Orkest. Hij maakt deel uit van het Gijs Idema Trio en speelde met het Trio Peter Beets en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.        

Sunday afternoon jazz
De mini concertserie Sunday afternoon jazz at the Hague Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd.

Inloop is mogelijk vanaf 14.00 uur; het concert begint om 14.30 uur.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Bestel tickets

Jurjen Donkers zingt Hans Dulfer en Boris van der Lek spelen op hun instrumenten David Lukacs met zijn klarinet