Sanna van Vliet

VRIJDAG 18 NOVEMBER 19.00 - PLEINZAAL, SOCIËTEIT DE WITTE

CONCERT & CD THE HAGUE JAZZ PROJECT ALS EERBETOON AAN ACK VAN ROOIJEN

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 29e editie van Jazz at the Club op vrijdagavond 18 november 2022. Het belooft een gedenkwaardige avond te worden met een optreden van de (kleine) bigband The Hague Jazz Project onder leiding van Nanouck Brassers die voor deze gelegenheid alle arrangementen schreef. Het concert staat in het teken van de vorige jaar overleden trompettist en bugelspeler Ack van Rooijen en trompettist en bandleider Wim Minnaar. Ook speelt pianist Juraj Stanik composities van Ack van Rooijen. Gelijktijdig zal de dan spiksplinternieuwe cd van The Hague Jazz Project worden gepresenteerd met o.a. composities van Ack van Rooijen en arrangementen van Wim Minnaar en Nanouck Brassers.       

Programma
Inloop: vanaf 18:30 uur
Jazz at the Club: 19:00 - 21:00 uur, Pleinzaal

Aanmelding jazzconcert
Wilt u het formulier dat u hier aantreft of in de link hieronder invullen en bevestigen? Na het bevestigen van dit formulier verschijnt een betaalverzoek op het scherm.

LET OP: klik op de link om de betaling te voldoen. Pas na betaling is uw aanmelding definitief. Leden van De Witte betalen 15,00 euro; introducees 20,00 euro.

The Hague Jazz Project
The Hague Jazz Project is een small bigband die al eens eerder in De Witte optrad. Er wordt zowel in de traditionele bigbandstijl als in een soft combostijl gespeeld. Het repertoire bestaat uit arrangementen van het werk van Nederlandse en Amerikaanse jazzmusici als Rob Madna, Jerry van Roojen, Frans Elsen, Thad Jones, Herbie Hancock en Miles Davis, gearrangeerd door de in november 2021 overleden oprichter, trompettist en bandleider Wim Minnaar.

De band bestaat uit Nanouck Brassers, Victor Borkent en Erik Hilferink (allen trompet), Leo Meijer, Hans Goemans en Anja Nielsen (allen saxofoon), Gert Bloemen, Ruud Welle en Cyril Scheepmaker (allen trombone), Michel Blokhuizen (piano), Willem van Wijngaarden (contrabas) en Bert Kamsteeg (drums).   

CD “Remembering”
Als hommage aan de in 2021 overleden Ack van Rooijen en Wim Minnaar – beiden inspirator, mentor, muzikale raadgever en vriend van The Hague Jazz Project – vindt dit concert in De Witte plaats op de sterfdag van Ack van Rooijen. Dan zal ook de cd worden gepresenteerd met muziek van o.a. Benny Golson, Art Blakey and the Jazz Messengers, Ack van Rooijen en Nanouck Brassers. De cd verschijnt op het ESP-label (van Frits Landesbergen en Nanouck Brassers) met nummers als Killer Joe, Autumn Bugle, Along come Betty en I remember Clifford. De cd zal tegen een speciale introductieprijs van 15 euro te koop zijn.

Jazz at the Club
Jazz at the Club is een initiatief van het college van bestuur van Sociëteit De Witte. Naast leden kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse (en af en toe internationale) jazzscene. De dresscode is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit concert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.    

Ook in 2023 zal Jazz at the Club voortgezet worden en wel op 20 januari, 24 maart, 22 september en 17 november. Noteer deze data alvast in uw (digitale) agenda.

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,
Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:
Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman en Wolbrand van der Vis

Direct aanmelden

Close-up van een trompet

AGENDA 2023

Ook in 2023 organiseert Jazz at the Club concerten in zowel het The Hague Marriott Hotel als in Sociëteit De Witte, beide gevestigd in Den Haag. Op dit moment is nog niet duidelijk wie er komen spelen, maar daar wordt hard aan gewerkt. Opnieuw zullen verrassende en opvallende jazzmusici en -ensembles worden uitgenodigd. Dat gebeurt samen met het Podium De Nieuwe Kamer en andere partners.

Noteer alvast onderstaande data en check deze site (en die van onze partners) voor updates. De data voor Jazz at the Club in De Witte zijn:

* vrijdagavond 20 januari
* vrijdagavond 24 maart
* vrijdagavond 22 september
* vrijdagavond 17 november

En in het Marriott:

* vrijdagavond 10 februari
* vrijdagavond 10 maart
* vrijdagavond 14 april
* vrijdagavond 12 mei
* zondagmiddag 16 juli
* zondagmiddag 13 augustus

Jurjen Donkers zingt Hans Dulfer en Boris van der Lek spelen op hun instrumenten David Lukacs met zijn klarinet