Archief
TRIO LEX JASPER MET ZANGERES MARJORIE BARNES

10 JULI 2022 - THE HAGUE MARRIOTT (Geweest)

TRIO LEX JASPER MET ZANGERES MARJORIE BARNES

Op zondagmiddag 10 juli (14.30 uur) vond een jazzconcert plaats door het Trio Lex Jasper. Dit optreden vond plaats naar aanleiding van het verschijnen van hun nieuwe cd “Happy Talk”. Ook zangeres Marjorie Barnes maakte haar opwachting met een tribute to Ella Fitzgerald. Het trio Lex Jasper bestaat uit pianist en bandleider Lex Jasper, Vincent Koning op gitaar en Frans van Geest op bas.

Over de musici:
Pianist, componist, arrangeur en dirigent Lex Jasper kent een lange muzikale loopbaan. Hij is beïnvloed door het spel van Oscar Peterson en Bill Evans maar ontwikkelde gaandeweg een eigen lichtvoetige stijl. Hij begeleidde Paul van Vliet, maar ook Toots Thielemans, Stéphane Grappelli, Joe Pass, Phil Woods, John Clayton, Cleo Laine, Ernestine Anderson, Greetje Kauffeld, Rita Reys, Marjorie Barnes en vele anderen. Door twee zware ongelukken trad hij geruime tijd niet op, maar sinds tien jaar is hij weer actief met zijn eigen trio en cd-opnamen, zoals het recent uitgebrachte “Happy Talk”. In 2019 werd hij geridderd vanwege zijn verdienste voor de Nederlandse jazzmuziek.        

Zangeres Marjorie Barnes begon haar carrière in New York City. Zij trad op In vele Broadway-musicals zoals “Hair”, “Love my wife” en “California” als lid van de zanggroep The Fifth Dimension. In Londen speelde zij in de show “Bubbling Brown Sugar”. Zij heeft een unieke stijl die vooral tot zijn recht komt bij improvisaties. Zij zong met iconen zoals Frank Sinatra en Lena Horne; ook trad zij op met Mel Lewis, Marcus Miller, John Clayton en vele anderen. Zij woont al geruime tijd in Den Haag.  

De Haagse gitarist Vincent Koning trad o.a. op met Cees Slinger, Joe Cohn, Piet Noordijk, Benny Bailey, Jarmo Hoogendijk, Harry Verbeke, Caroline de Rooy, Dena DeRose, Scott Hamilton, Deborah Brown, Tom van der Zaal en Rob van Kreeveld.  Met The Hague Allstars (met Peter Beets en Simon Rigter) maakte hij furore. Hij is lid van het trio The Ghost The King and I (met Rob van Bavel en Frans van Geest). Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Hilversumse Conservatorium. Hij geeft gitaarlessen aan huis.

Bassist Frans van Geest is medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Metropole Orkest. Hij begeleidde onder anderen Toots Thielemans, Joe Lovano, Chick Corea, Joe Henderson, Roy Hargrove, Slide Hampton, Lex Jasper, Scott Hamilton, Deborah J. Carter, Deborah Brown, Bud Shank en Monty Alexander. Hij maakte cd’s met Jesse van Ruller, Frits Landesbergen/Francesca Tandoi en Piet Noordijk. Hij is verder docent aan de Rotterdamse Hogeschool voor Kunsten Codarts.

Dutch Swing College Band

24 JUNI 2022 - International Parish Church of our Saviour (Geweest)

DUTCH SWING COLLEGE BAND, 240-jarig bestaan van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte

Op vrijdagavond 24 juni treedt de Dutch Swing College Band op ter gelegenheid van het 240-jarig bestaan van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte. Dit feestelijke lustrumconcert vindt van 21.00 – 22.00 uur plaats in de International Parish Church of our Saviour aan de Bezuidenhoutseweg nr. 157. Dit concert is voor iedereen gratis toegankelijk; de inloop is mogelijk vanaf 20.30 uur.

Sociëteit De Witte viert dit jaar het 240-jarig bestaan met een aantal lustrumactiviteiten. Voor een deel zijn die gericht op leden, maar voor een deel ook op niet-leden. Zo is het concert op 24 juni ook bedoeld voor alle liefhebbers van jazzmuziek. Daarmee wil de sociëteit aangeven dat ze anno 2022 een sociaal en cultureel onderdeel vormt van de (Haagse) samenleving. Iets dat ook in het verleden een rol heeft gespeeld.

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. Het swingende orkest, opgericht op 5 mei 1945, wordt alom met haar voorbeeldfunctie gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse jazz en heeft meer dan 150 albums uitgebracht. De bezetting is vanzelfsprekend door de jaren heen meermalen gewijzigd, waardoor de Dutch Swing College Band meer is dan een gewone groep muzikanten. Het predicaat ‘instituut’ is hier van toepassing. Met verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound, gespeeld door een verjongd orkest, is de Dutch Swing College Band vandaag de dag energiek waardoor een nieuwe dimensie aan dixieland wordt gegeven.

De huidige bezetting van de Dutch Swing College Band bestaat uit Keesjan Hoogeboom (trompet, zang), David Lukács (klarinet, sopraan-, tenorsaxofoon), Bert Boeren (trombone), Peter Kanters (banjo, gitaar), Adrie Braat (bandleader, contrabas) en Frits Landesbergen (drums). De gekozen lustrumlocatie in de Parish Church of our Saviour ter hoogte van het Haagse Bos is voor de nu 240-jarige sociëteit De Witte van historisch belang. In het bos stond tussen 1819 en 1942 immers de Sociëteitstent waar in de zomermaanden het Regiment Jagers en Grenadiers – de latere Koninklijke Militaire Kapel – musiceerde. Niet alleen voor de leden maar voor iedereen. Een mooie traditie die nu met een optreden van de Dutch Swing College Band in de kerk tegenover het Haagse Bos wordt herhaald.

Harry Happel trio

DINSDAG 17 MEI 2022 - SOCIËTEIT DE WITTE (Geweest)

PIANIST HARRY HAPPEL

Op dinsdag 17 mei 2022 trad het Harry Happel Trio op in de Groene Zaal (20.00 uur). Dit is een initiatief van de Jazztafel dat ook toegankelijk is voor leden van de sociëteit.

Over de musici:
Pianist Harry Happel is al ruim zestig jaar professioneel jazzmuzikant. Hij toerde over de hele wereld vanuit zijn thuisbasis Breda en trad o.a. op tijdens het North Sea Jazz Festival met zijn toenmalige trio Intrioduction. Zijn stijl doet denken aan die van Gene Harris, Oscar Peterson en Monty Alexander en is doorspekt met klassieke thema’s van Frederique Chopin en tijdgenoten. De typering “fascinerend, krachtig, dynamisch en exuberant swingend” is goed gekozen en te horen op de vele cd’s die hij opnam met onder anderen zangeres Yvonne Walter (“Songs for Christmas”), Frits Landesbergen (“Generations”) en ”The Groove merchant”. Hij trad op met Hans Mantel, Dee Daniels, Ronald Douglas en vele anderen.

Sven Happel (zoon van…) speelt contrabas en basgitaar. Zijn muzikale opleiding volgde hij aan het Rotterdamse en Haagse Conservatorium waar hij les kreeg van Hein van de Geyn. Hij is daarnaast componist en arrangeur. Als lid van de Jeroen van Helsdingen Band – onlangs nog te bewonderen in De Witte -, het Castel/Van Damme Quartet en de Ernie Hammes Group toerde hij in binnen- en buitenland, onder andere met Wouter Hamel.

Drummer Jasper van Hulten werd opgeleid aan het Rotterdamse Conservatorium. Zijn muzikale loopbaan nam een grote vlucht: hij begeleidde als allround slagwerker Bert van den Brink, Carla Bley, Gino Vannelli, Wende Snijders, Dick de Graaf, Jesse van Ruller, Fay Claassen, Lydia van Dam, Benjamin Herman, Jeroen van Vliet, Eric Vloeimans, Denise Jannah, Angelo Verploegen en Deborah J. Carter. Hij was lid van The Young Sinatra’s en Sensual.

Deborah J. Carter zingt een Jazzliedje

VRIJDAG 6 MEI 2022 - 20:30 (Geweest)

ZANGERES DEBORAH J. CARTER EN TROMPETTISTE SUZAN VENEMAN

Op vrijdagavond 6 mei vond in het The Hague Marriott Hotel een nieuwe editie van “Friday Night Jazz” plaats met een optreden van zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman, begeleid door een trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. Ook dit concert werd georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel.

Over de musici:
Zangeres Deborah J. Carter groeide op in Amerika, Hawaï en Japan. Zij toerde in Europa, Azië en Afrika en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Zij heeft een vast trio maar trad ook als solist bij andere ensembles op. Zij zong met onder anderen Hermine Deurloo, Efraim Trujillo, Alex Simu en Lex Jasper. Ook geeft zij les aan het Institut für Musik der Hochschule Osnabrück. Haar meer recente cd’s zijn opgedragen aan The Beatles (“Day tripper”), Duke Ellington (“Diggin’ the Duke”) en aan New York (“New York Round Midnight”).

Trompettiste Suzan Veneman maakt een stormachtige ontwikkeling door. Na haar studie in de Verenigde Staten ontwikkelde zij een eigen, energieke stijl die balanceert tussen jazz, funk, fusion en soul. Zij speelde bij de Beets Meutgeert Jazz Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, No Fill35, Alice in Dixieland en het Patrieck Bonnet Quintet. Naast haar optredens componeert en arrangeert zij. In2021 won Veneman als componist de eerste prijs bij het Jazz Comp Graz Composers. Onlangs verscheen haar debuutalbum “Migrations of the Mind”. 

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. 

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest doceert op de Codarts-opleiding in Rotterdam. Hij is lid en medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en begeleidde in die hoedanigheid vele (inter)nationale sterren, zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, Bud Shank, Roy Hargrove, Scott Hamilton, Slide Hampton, Johnny Griffin, Monty Alexander, Curtis Fuller en Deborah Brown. Van Geest is een veel gevraagd begeleider die op vele podia optrad. Hij is te horen op cd’s van Jesse van Ruller, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Martijn van Iterson en het Metropole Orkest.    

Friday Night Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd. Op de komende zondagen 12 juni, 10 juli en 14 augustus vindt een nieuwe reeks concerten plaats: Jazz at the Marriott. Tot ziens op 6 mei!

Dena DeRose achter de piano

Uitnodiging 8 april 2022 - 20:30 @ The Hague Marriott Hotel (Geweest)

FRIDAY NIGHT JAZZ AT THE HAGUE MARRIOTT HOTEL: PIANISTE/ ZANGERES DENA DEROSE

Op vrijdagvond 8 april (start 20.30 uur) vindt een jazzconcert plaats met pianiste en zangeres Dena DeRose. Zij wordt begeleid door Vincent Koning op gitaar, Marius Beets, bas en Hans Braber, drums. Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel, voorafgaand aan het concert, een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen € 24,50 per persoon, exclusief dranken.U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com

Over de musici:
De Amerikaanse maar al geruime tijd in Oostenrijk woonachtige Dena DeRose is jazzzangeres, pianiste en componiste. Zij studeerde klassieke piano en verhuisde op jonge leeftijd naar New York om daar ervaring op te doen in het clubcircuit. Zij is geïnspireerd door Shirley Horn en trad op met Randy Brecker, Benny Golson, John Clayton, Bruce Forman, Ray Brown en Clark Terry. Zij bracht vele cd’s met haar eigen trio (met Martin Wind en Matt Wilson) uit. Haar meest recente cd is “Two for the road” (met o.a. Scott Hamilton). In 2018 toerde zij met de Russische saxofonist Dmitry Baevsky in ons land met o.a. een gedenkwaardig concert in de Haagse Sociëteit De Witte.

De Haagse gitarist Vincent Koning trad o.a. op met Cees Slinger, Joe Cohn, Piet Noordijk, Benny Bailey, Jarmo Hoogendijk, Harry Verbeke, Caroline de Rooy, Scott Hamilton, Deborah Brown, Tom van der Zaal en Rob van Kreeveld. Met The Hague Allstars (met Peter Beets en Simon Rigter) maakte hij furore. Hij is lid van het trio The Ghost the King & I (met Rob van Bavel en Frans van Geest). Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Hilversumse Conservatorium. Hij geeft gitaarlessen aan huis. Samen met Ben van den Dungen (saxofoon) en Steven Zwannik (bas) vormt hij het trio "The Society".

Contrabassist Marius Beets startte zijn muzikale loopbaan met zijn broers Peter (piano) en Alexander (tenorsaxofoon) in The Beets Brothers. Daarna speelde hij in vele formaties, zoals The Houdini’s, het Trio Rein de Graaff, Lotz of Music (met fluitist Mark Alban), Five Up High (met Jasper Blom en Benjamin Herman), Jazzinvaders, JazzXpress (met Eric Ineke), Ben Van Den Dungen Quartet, TAFKAMB (waar hij bandleider van was), Ruud Breuls & Friends en SANNAVAN (met Sanna van Vliet). Hij begeleidde vele grootheden onder wie Johnny Griffin, Rita Reys, Piet Noordijk, Bud Shank, Lee Konitz, Scott Hamilton, Doug Webb, Rob van Bavel, Fay Claassen, Judith Nijland, Tineke Postma, Rick Mol, James Moody en David Liebman. Beets doceert aan het Rotterdams Conservatorium en beheert een eigen jazzlabel: Maxanter Records).

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne, Vincent Herring, Dena DeRose, Rob van Bavel, Martien Oster en Tom van der Zaal. Braber is medeverantwoordelijk voor de artistieke invulling van Jazz at the Marriott.

Fridy Night Jazz at the The Hague Marriott:
Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd. Het The Hague Marriott hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag (telefoon: 070-3525366). Tickets kosten € 20,00 en kunnen via onderstaande link besteld worden.

Noteer ook alvast de volgende data:
-Friday Night Jazz at the Marriott: 6 mei (20.30 uur) met zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman begeleid door pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber.
-Jazz at the The Hague Marriott: zondagmiddagen 12 juni, 10 juli en 14 augustus 2022 (line up nog niet bekend).

Tot ziens op 8 april vanaf 20.00 uur!
Namens de samenwerkende organisatoren, Robbert Coops, secretaris Jazz at the Club.

Een portret van Denise Jannah

Uitnodiging voor vrijdag 25 maart – 19.00 uur (Geweest)

JAZZ AT THE CLUB: ZANGERES DENISE JANNAH

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 27e editie van Jazz at the Club op vrijdagavond 25 maart 2022. Dan treedt zangeres Denise Jannah met een gevarieerd programma op. Zij wordt begeleid door haar veste begeleiders: pianist Danny van Kessel, drummer Walter Muhringen en bassist Pieter Althuis. Denise Jannah heeft een internationale carrière als jazzzangeres opgebouwd; daarnaast speelde en zong zij in verschillende musicals en muziektheaterstukken.    

Aanmelding jazzconcert:
Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 15,00 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 2202/jazz.

Programma:
Inloop: vanaf 18:30 uur
Jazz at the Club: 19:00-21:00 uur, Pleinzaal

Over de musici:
Zangeres en zangcoach Denise Jannah is van Surinaamse afkomst. Zij is de eerste Nederlandse musicus die onder contract staat van het prestigieuze jazzlabel Blue Note Records. Zij ontving in de loop der jaren twee Edisons en enkele prijzen op verschillende festivals, zoals de Meer Jazz Award (2011). Haar inspiratie vond zij bij zangeres/pianiste Shirley Horn en zangeres Betty Carter. Na haar opleiding aan het Conservatorium Hilversum toerde zij over de hele wereld en trad op met Willem Breuker, Saskia Laroo, Angelo Verploegen. Eddie Conard, Mathilde Santing, Hans Dulfer, Marjorie Barnes, Bert van den Brink, Chick Corea, Michiel Borstlap, Rosenberg Trio en Billy Hart. Zij zong in verschillende musicals, zoals “A Night at the Cotton Club” en “Joe the Musical”, en sociaal bewogen muziektheaterstukken, zoals “Jona, de Neezegger” en “Dear Winnie” (naar het leven van Winnie Mandela). Met de theatertournee “Ella!” (naar het bewogen leven van Ella Fitzgerald) oogstte zij veel bijval. Er zijn inmiddels vele cd’s van haar verschenen, waaronder het opmerkelijke “Gedicht gezongen” (2004). Zij heeft haar eigen kwartet – Denise Jannah Quartet – en er is een Denise Jannah Award ingesteld om jonge talenten te stimuleren.       

Danny van Kessel is pianist, bandleider, componist en docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij werd opgeleid aan de Rotterdamse Hogeschool voor Kunsten Codarts. Hij treedt o.a. op in de latin jazzgroep Paradigm.    

Bassist Pieter Althuis is een allround muzikant, die zowel klassiek, pop als jazz speelt. Hij kreeg zijn opleiding van Wim Essed en Ruud Ouwehand. Hij trad op met Louis van Dijk, Saskia Laroo, Deborah J. Carter, Jerry van Rooijen, Judith Nijland en vele anderen. .

Drummer (en trompettist) Walter Muhringen heeft ook een Surinaamse achtergrond. Hij speelde o.a. in de Fra Fra Sound en met Judith Nijland. Hij trad op in verschillende muziektheaterstukken van het muziektheatercollectief Volksoperahuis, zoals in “Lieve Hugo” en “Greaseman” met zangeres Susan Malaika Halmeyer.

Jazz at the Club 
Ook dit concert is thuis te volgen via de livestream. Daar zijn alle jazzconcerten zoals die de laatste jaren in De Witte, Muzee en Mariott The Hague zijn georganiseerd te beluisteren. Dat geldt ook voor de (maandelijkse) afleveringen van het Jazz at the Club Radiomagazine. De presentatie is in handen van Ronald Blom en Robbert Coops; de techniek wordt verzorgd door Marnix Bosman (MWB SoundProducts).

Jazz at the Club is een initiatief van het college van bestuur van Sociëteit De Witte. Naast leden kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse (en af en toe internationale) jazz. De dresscode is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.

Vanwege de Coronamaatregelen zal bij binnenkomst gecontroleerd worden op de QR-code; een mondkapje is verplicht. Er is sprake van een beperkt aantal (zit)plaatsen vanwege de 1,5 meter afstand.     

Uw betaling dient uiterlijk maandag 21 maart 2022 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 23 maart (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

De volgende concerten staan gepland op vrijdag 30 september en 18 november.

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:
Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis

John Marshall met zijn trompet kijkend uit een raam

Uitnodiging 13 maart 2022 - The Hague Marriott Hotel (Geweest)

SUNDAY AFTERNOON JAZZ: OPTREDEN TROMPETTIST JOHN MARSHALL

Op zondagmiddag 13 maart (15.00 uur, zaal open vanaf 14:30) vindt een (ingelast) jazzconcert plaats met trompettist John Marshall, pianist Timothy Banchet en saxofonist Floriaan Wempe en hun begeleiders bassist Luciano Poli en drummer Hans Braber. Plaats van handeling is het The Hague Marriott Hotel. Ook dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel. Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen € 24,50 per persoon, exclusief dranken. U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com.

Over de musici:
De Amerikaanse trompettist John Marshall werkte samen met vele beroemde jazzmusici, zoals Buddy Rich, Mel Lewis, Lionel Hampton, Gerry Mulligan en Dizzy Gillespie. Maar ook met Nederlandse artiesten, zoals Rob Agerbeek, Rein de Graaff en Ferdinand Povel. Hij maakte onderdeel uit van de formatie The Bopera House, West Deutscher Rundfunk Big Band en het Classic Jazz Trio. Ook speelde hij samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. John Marshall – ook op flügelhorn te beluisteren – heeft verschillende cd-opnamen op zijn naam staan o.a. met het Trio Rob Agerbeek en het John Marshall/Ferdinand Povel Quartet.

Pianist Timothy Banchet staat bekend als een ervaren begeleider in de stijl van Bud Powell. Maar ook als solist weet hij te overtuigen. Hij trad op met Benjamin Herman, Kim Hoorweg, Anton Goudsmit, Stefan Lievestro en Ernst Glerum.

Floriaan Wempe is saxofonist en geeft les aan de Jazzschool Den Haag. Hij is zowel begeleider als solist in vele muziekstijlen: van funk tot soul en van jazz tot easy listening. Hij bracht een goed ontvangen cd (“Flo’s flow”) uit met Karel Boehlee, Jos Machtel en Willie Jones III) en ontving op jonge leeftijd prijzen, zoals op het Prinses Christina Jazz Concours (in 2006) en de Dordtse Jazzprijs (2014). Zijn inspiratiebronnen zijn John Coltrane en Charlie Parker. Hij trad op met Tom van der Zaal, het Peter Beets Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

De Italiaanse bassist Luciano Poli is geïnspireerd door zijn collega’s Ron Carter, Ray Brown en Paul Chambers. Ook hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft inmiddels zijn werk- en thuisbasis in ons land gevonden. Hij begeleidde o.a. Miguel Rodriguez, Francesca Tandoi, Floriaan Wempe en Veronique Sodano. Ook maakt hij deel uit van het Trio Jens Larsen.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Sunday Afternoon Jazz at The Hague Marriott
Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd. Voor meer informatie: www.fridaynightjazz.net

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Op de agenda van de serie Jazz at The Hague Marriott staan verder de volgende evenementen gepland:

- Friday Night Jazz at the Marriott: 8 april (20:30) met zangeres/pianiste Dena DeRose met gitarist Vincent Koning, bassist Marius Beets en drummer Hans Braber.
- Friday Night Jazz at the Marriott: 6 mei (20:30) met zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman begeleid door pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber.
- Jazz at the The Hague Marriott: zondagmiddag 12 juni, 10 juli en 14 augustus 2022 (line up nog niet bekend).

Tickets kosten € 17,50 en kunnen digitaal besteld worden onderstaande link. Ook de tickets voor 8 april en 6 mei aanstaande zijn daar te bestellen.
Tot ziens op 13 maart om 15.00 uur!

Namens de samenwerkende organisatoren,
Robbert Coops, secretaris Jazz at the Club.

Jeroen van Helsdingen achter zijn piano

Uitnodiging voor vrijdag 18 februari – 19.00 uur (Geweest)

JAZZ AT THE CLUB MET JAZZROCK: KWARTET JEROEN VAN HELSDINGEN

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 26e editie van Jazz at the Club op vrijdagavond 18 februari 2022. Dan treedt het Kwartet Jeroen van Helsdingen op. De muziek valt te omschrijven als jazzrock met een symfonische inslag. Het kwartet bestaat uit bandleider en pianist Jeroen van Helsdingen, gitarist Glenn Schwarzer, bassist Frans Vollink en drummer Niels Voskuil. Vorig jaar verscheen hun cd getiteld “Somehow music”.     

Aanmelding jazzconcert
Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 12,50 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 2201/JAZZ. Niet-leden kunnen zich aanmelden door overmaking van € 20,00 p.p. naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw naam en code 2201/JAZZ.

Programma
Inloop: vanaf 18:00 uur
Jazz at the Club: 19:00-21:00 uur, Pleinzaal

Over de musici
Jeroen van Helsdingen is pianist, bandleider, componist, docent (aan de Nieuwe Muziekschool Bussum) en lid van menige formatie, zoals met pianist Tico Pierhagen. Van Helsdingen is veelzijdig in zijn muziekkeuze: van jazz tot pop en van rock tot fusion. Nadat hij cum laude afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ontving hij in 1987 de Meervaart Solistenprijs. Hij was lid van Ob6sions en begeleidde Gegory Porter en Randy Brecker. Met zangeres K-bee nam hij enkele cd’s op.

Gitarist Glenn Schwarzer is een veelzijdige muzikant. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium. Hij speelde in vele formaties zoals de Rigter Live Band die o.a. Wouter Hamel en Giovanca begeleidde. Ook maakte hij deel uit van Rayn & the Flavors of Soul en Girls Behind the Scene met Shirma Rouse, Trijntje Oosterhuis, Esperanza en Julya Lo’ko.

Bassist, arrangeur, docent en producer Frans Vollink is eigenaar van studio “Het Atelier” en heeft een eigen label: Isolde Records. Hij geeft les aan de Muziekschool Midden-Drenthe.  

Niels Voskuil is drummer en componist. Hij heeft zijn eigen productiemaatschappij: Niels Voskuil Music Production. Hij schreef voor het Drèents Liedties Festval 2001 het lied “As ik ’t wachten kan”.  

Jazz at the Club
Ook dit concert is thuis te volgen via de livestream www.jazzattheclub.nl  Daar komen alle jazzconcerten zoals die de laatste jaren in De Witte, Muzee en Mariott The Hague zijn gehouden voorbij. Maandelijks is er een aflevering van het Jazz at the Club Radiomagazine dat gepresenteerd wordt door Ronald Blom en Robbert Coops en technisch mogelijk wordt gemaakt door Marnix Bosman (MWB SoundProducts).

Jazz at the Club is een initiatief van het college van bestuur van Sociëteit De Witte. Naast leden kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse (en af en toe internationale) jazz. De dresscode is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler.

Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.

Vanwege de Coronamaatregelen zal bij binnenkomst gecontroleerd worden op de QR-code; een mondkapje is verplicht. Er is sprake van een beperkt aantal (zit)plaatsen vanwege de 1,5 meter afstand.     

Uw betaling dient uiterlijk maandag 14 februari 2022 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 16 februari (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

De volgende concerten staan gepland op vrijdag 25 maart, 30 september en 18 november.

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club, namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte: Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis.

Sjoerd Dijkhuizen speelt op zijn saxofoon

Uitnodiging voor 11 februari (19:00) - Friday Night Jazz at The Hague Marriott Hotel (Geweest)

OPTREDEN KLARINETTIST / SAXOFONIST SJOERD DIJKHUIZEN

Graag nodigen wij u uit voor ons jazzconcert op vrijdag 11 februari (inloop 19:00 - start concert 19:30) met klarinettist/saxofonist Sjoerd Dijkhuizen. Hij wordt begeleid door ons vaste trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. Dit concert vindt plaats in de maandelijkse reeks “Friday Night Jazz” en wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club. Het kwartet speelt bekende en onbekende standards in het bebop-idioom.

Klarinettist en tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen volgde op het Hilversumse Conservatorium lessen van Ferdinand Povel. Hij is beïnvloed door saxofonisten als Sonny Stitt, Hank Mobley en Zoot Sims. Hij begeleidde Rita Reys en Greetje Kauffeld en trad op met The Ramblers, The Laundry Big Band, New Cool Collective, Cees Slinger, Lex Jasper en Jarmo Hoogendijk; hij is lid van het Metrpole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en speelde met Johnny Griffin, Lee Konitz, Cedar Walton en Joe Henderson. Sjoerd Dijkhuizen wordt vooral geroemd voor zijn lyrische spel.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. Onlangs verscheen zijn cd “Time for ballads!”. 

Drummer Hans Braber, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest doceert op de Codarts-opleiding in Rotterdam. Hij is lid en mede-oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en begeleidde in die hoedanigheid vele (inter)nationale sterren, zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, Bud Shank, Roy Hargrove, Scott Hamilton, Slide Hampton, Johnny Griffin, Monty Alexander, Curtis Fuller en Deborah Brown. Van Geest is een veel gevraagd begeleider die op vele podia optrad. Hij is te horen op cd’s van Jesse van Ruller, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Martijn van Iterson en het Metropole Orkest. 

Concertinformatie
Het concert begint om 19.30 uur; binnenloop is mogelijk vanaf 19.00 uur. U dient uw id en uw QR-code digitaal of op papier bij binnenkomst te laten zien. Gelet op de 1,5 meter maatregel is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
 
Het The Hague Marriott hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag (telefoon: 070-3525366)

Kaartjes voor Friday Night Jazz at the Marriott kosten € 17,50 en kunnen hier digitaal besteld.

Vooraf dineren bij het Marriott hotel
Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen € 24,50 per persoon, exclusief dranken. U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com

Volgende concerten
Op 8 april en 6 mei aanstaande vinden de volgende Friday Night Jazz concerten plaats. Op 8 april treedt pianiste/zangeres Dena DeRose op, begeleid door bassist Marius Beets, gitarist Vincent Koning en drummer Hans Braber. Ook komende zomer zullen er jazzconcerten worden georganiseerd, maar dan op de zondagmiddag. Noteer alvast de data: 12 juni, 10 juli en 14 augustus 2022.

Friday Night Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd.

Tot ziens op 11 februari,
Namens de samenwerkende organisatoren,
Robbert Coops, secretaris Jazz at the Club.

Hans Dulfer en Boris van de Lek aan het spelen

vrijdag, 26 november 2021 (Geweest)

JAZZ AT THE CLUB OP HERHALING: HANS DULFER & BORIS VAN DER LEK

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 25e editie van Jazz at the Club op vrijdagavond 26 november 2021. Dan treden de tenorsaxofonisten Hans Dulfer en Boris van der Lek, gitarist Jerôme Hol, bassist Eric Barkman en drummer Cyril Directie met elkaar in het muzikale strijdperk. Het is een herhaling van het concert dat in november 2020 zonder publiek vanwege de coronamaatregelen moest worden gehouden. Ook toen was het een opwindende en avontuurlijke avond maar op veler verzoek wordt het nu een optreden met publiek! In verband met de mogelijk ook nog in november geldende coronaregels zal een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten in verband met het aantal zitplaatsen. Ook zal worden gecontroleerd of u in het bezit bent van uw coronabewijs (QR-code) dan wel recent positief testbewijs.      

Aanmelding jazzconcert:
Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 12,50 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 2102/JAZZ. .

Over de musici:
Hans Dulfer
is misschien wel de bekendste en meest veelzijdige jazzmusicus van ons land. Hij is niet alleen saxofonist, maar ook auteur, bandleider en jazzpromotor. Hij ontving in zijn lange carrière vele onderscheidingen, zoals de Wessel Ilcken prijs in 1969, de North Sea Jazz Bird Award in 1993, de Andreas penning in 2015 en in 2002 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hans Dulfer staat bekend om zijn dynamische live optredens. Hij is wereldberoemd in Japan vooral na het verschijnen van zijn platina album `Big Boy` in 1991. Hij startte bij de bigband van Theo Deken, het Clous van Mechelen Combo en het Metropolitan Quintet waarna hij met Han Bennink, Willem van Manen en Maarten van Regteren Altena de groep Heavy Soul Inc. oprichtte. Hij wisselde vaak van stijl en speelde o.a. met Herman Brood, Group 1850, Barrelhouse, Jan Akkerman, Peter te Bos, Sjako! en zijn dochter Candy Dulfer. Hij was lange tijd verbonden aan Paradiso en de organisatie van het North Sea Jazz Festival. Hans Dulfer is ook een van de medeoprichters van het BIM-huis in Amsterdam. Ook presenteerde hij radioprogramma´s en schreef columns. In het kader van zijn 80e verjaardag startte hij vorig jaar samen met Boris van der Lek – de “two tough tenors”- met de door het coronavirus helaas vroegtijdig afgebroken concertserie “looking back for the future”.   

Tenorsaxofonist Boris van der Lek is sinds zijn 18e beroepsmuzikant. Hij is een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant. Hij stond op het podium met zijn helden Buddy Tate en Arnett Cobb, maar speelde ook in talloze pop- en bluesgroepen zoals the Golden Earring en Barrelhouse. Hij was jarenlang lid van the Houdini’s en the Boulevard of Broken Dreams Orchestra. Ook trad hij op met de Newport Allstars, Millers, Harry “Sweet” Edison, Buth Miles en Joe Pass. Hij richtte zijn eigen Boris Vanderlek Quartet en Gangbuster op en is lid van Hans Dulfer Tough Tenors.

Jerôme Hol is een eigenzinnig gitarist die stevig gitaarwerk aflever, waarin heavy metal wordt gecombineerd met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van de jazz. Hij speelde o.a. met Hans Dulfer, Billy Cobham, Michiel Borstlap, Dr. Lonnie Smith en Dick de Graaf.   

Eric Barkman is een bassist in hart en nieren. Hij staat bekend om zijn stevige beat en energieke uitstraling op het podium. Hij speelt het liefst op zijn elektrische double bass. Hij tourt met Hans Dulfer al meer dan twintig jaar de wereld rond. Hij maakte diverse cd´s en speelde met gerenommeerde muzikanten zoals Ingram Washington, Gijs Dijkhuizen, Bas van Lier en Candy Dulfer. Verder geeft hij muziek/workshops aan kwetsbare jongeren.  

Cyril Directie is een spectaculaire drummer en daarnaast producer/remixer. Hij speelt vaak met Hans Dulfer en Eric Barkman. Daarnaast trad hij op met top musici, zoals Joseph Bowie, Ruth Jacott, Waylon, New Cool Collective, Jett Rebel, Daughters of Soul, Candy Dulfer, Kane en Tineke Postma. Hij is als gastdocent verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en is een veel geziene gast in het tv-programma DWDD.

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. De dresscode op de sociëteit is gewoonlijk jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.

Ook dit concert is thuis te beluisteren via de livestream.

Programma:
Inloop: vanaf 18:00 uur, Pleinbar
Jazz at the Club: 19:00-21:00 uur, Pleinzaal

Betaling:
Uw betaling dient uiterlijk maandag 22 november 2021 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 24 november (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club, namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis

Jurjen Donkers zingt

vrijdag, 12 november 2021 (Geweest)

Swingen met Jurjen Donkers en Vincent Koning

Na het super concert van afgelopen zondag door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, nodigen wij u/ graag uit voor ons volgende jazzconcert op vrijdag 12 november (start 20:30, inloop vanaf 20:00 uur) met zanger “crooner” Jurjen Donkers en gitarist Vincent Koning. Zij worden begeleid door pianist Rob van Bavel, bassist Paul Berner en drummer Hans Braber. Het optreden zal in het teken staan van de vele standards uit het Great American Songbook.

Dit is het tweede concert in de maandelijkse reeks “Friday Night Jazz at the Marriott ”

Zanger Jurjen Donkers is een echte crooner in de stijl van Tony Bennett en werd min of meer ontdekt door zangeres Rita Reys. Zijn inspiratie vindt hij in het Great American Songbook. Hij trad op met Eric Ineke, Ruud Jacobs, Robert Koemans, Cas Jiskoot, Peter Beets, Lex Jasper, Francesca Tandoi, Marius Beets, Marjorie Barnes, de West Coast Big Band en de Harbour Jazzband. Volgend jaar verschijnt zijn cd “Whistling Away the Dark”.   
 
Gitarist Vincent Koning studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij raakte geïnspireerd door Barney Kessel, Tal Farlow, Kenny Burrell en Wes Montgomery. Hij speelt in the Ghost, the King and I (met Rob van Bavel), het Lex Jasper trio en het Spinoza Orchestra. Hij deelde het podium met grootheden als Teddy Edwards, Vincent Herring, Joe Cohn, David Murray, Cees Slinger, Harry Verbeke en Piet Noordijk.      

Pianist Rob van Bavel is geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. Rob is de vaste pianist van "Friday Night Jazz at the Marriott". 

Paul Berner is een internationaal erkende Amerikaanse bassist die bekend staat om zijn subtiele en melodieuze spel. Hij verdiende zijn sporen in New York in de bands van Red Rodney, Lionel Hampton en Monty Alexander. Met de Paul Berner Band speelt hij een fascinerende mix van muziekstijlen: van Americana tot jazz en van country tot folk. Berner’s sound en eigenzinnige stijl maken hem tot een prominente bassist.     

Drummer Hans Braber studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring. Hans is de vaste drummer en programmeur van de "Friday Night Jazz at the Marriott" serie, die een voortzetting is van de reeks Friday Night Jazz concerten in Muzee Scheveningen.

Friday Night Jazz at the Marriott
Friday Night Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, het The Hague Marriott Hotel en de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag (BID), georganiseerd.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Kaartjes kosten € 17,50 en kunnen via de link worden besteld.

Let op: Bij binnenkomst is (thans) het tonen van een Coronatoegangsbewijs (digitale QR code, of QR code op papier) en een geldig identiiteitsbewijs verplicht. De controle daarop wordt door medewerkers van het Marriott Hotel uitgevoerd.

Op 17 december 2021 heeft het volgende concert in deze serie plaats, een heel bijzonder concert met zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman: Friday Night Christmas at the Marriott. Nadere berichten volgen..

Graag tot ziens op 12 november a.s.!

Met vriendelijke groet namens de samenwerkende organisaties, 
Robbert Coops
Secretaris Stichting Jazz at the Club.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw aan het spelen

zondag, 17 oktober 2021 (Geweest)

Jazz Orchestra of the Concertgebouw plays Jazz Originals

Graag nodigen wij u/je uit voor een jazzconcert op zondagmiddag 17 oktober (14.00 uur) door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Dit 17-koppige gezelschap wordt beschouwd als de beste bigband van Europa! Het programma voorziet in een swingende selectie van de Dutch jazz heritage concerten met stukken van Miles Davis, Gerry Mulligan, Count Basie en Thelonious Monk. Het concert voert terug op de roerige jaren vijftig toen in het Kurhaus in Scheveningen roemruchte optredens plaatsvonden van deze Amerikaanse jazzmusici. De oorspronkelijke stukken zijn bewerkt tot eigentijdse vertolkingen waarmee het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de jazz van toen in het heden laat herleven. Dit unieke concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club samen met het Podium De Nieuwe Kamer, Belangenvereniging BID en het The Hague Marriott Hotel.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw staat onder leiding van dirigent Rob Horsting.

De bezetting is als volgt: Marco Kegel - altsaxofoon, Jasper van Damme - altsaxofoon, Simon Rigter - tenorsaxofoon, Sjoerd Dijkhuizen - tenorsaxofoon, Juan Martinez - baritonsaxofoon, Wim Both - trompet, Erik Veldkamp - trompet, Jan van Duikeren - trompet, Ruud Breuls - trompet, Jan Oosting - trombone, Ilja Reijngoud - trombone, Bert Boeren - trombone, Martin van den Berg - bastrombone, Martijn van Iterson - gitaar, Peter Beets - piano, Frans van Geest - bas en Tim Hennekes - drums.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Inloop voor het concert  is mogelijk vanaf 13.30 uur; het concert start om 14.00 uur. Kaartjes kosten 20,00 euro en kunnen digitaal besteld worden. Let op: een corona app of vaccinatieboekje met formulier van de vaccinatie en een paspoort of rijbewijs zijn verplicht.

Tot ziens op 17 oktober!

Met vriendelijke groet namens het bestuur van de Stichting Jazz at the Club.

David Lukacs met zijn klarinet

vrijdag, 8 oktober 2021 (Geweest)

FRIDAY NIGHT JAZZ MET DAVID LUKÁCS

Klik onderstaande link om de foto's van deze avond te bekijken.

Op vrijdag 8 oktober (inloop vanaf 20:00uur, start concert 20:30) treedt klarinettist/ saxofonist David Lukács, begeleid door pianist Rob van Bavel, bassist Jos Machtel en drummer Hans Braber op in The Hague Marriott Hotel.

Het kwartet speelt bekende en onbekende pareltjes uit het jazzrepertoire, gearrangeerd door David Lukács.

Dit jazzconcert is het eerste in een nieuwe maandelijkse reeks “Friday Night Jazz”, georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer

Klarinettist en tenorsaxofonist David Lukács toerde met The Dutch Swing College Band jarenlang over de hele wereld. Ook speelde hij met internationale sterren als Scott Hamilton, Howard Alden, Dan Barrett, Harry Allen en Joe Cohn. Lukacs trad ook veelvuldig als solist op waar hij enkele keren de Kobe Jazz Award mocht ontvangen. Zijn muzikale “roots” liggen in de traditionele jazz, van New Orleans jazz tot de swing van Benny Goodman en tenorsaxofoon legendes als Lester Young en Coleman Hawkins.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Jos Machtel koos op het Hilversumse Conservatorium na aanvankelijk trompet definitief voor de contrabas. Sindsdien maakte hij internationaal carrière. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Brussels Jazz Orchestra, het Rembrandt Frerichs trio/kwartet en het Floriaan Wempe Kwartet. Hij begeleidde onder anderen Maria Schneider, Kenny Werner, Toots Thielemans, Philip Catherine, Benjamin Herman, Joe Lovano en Astrid Seriese.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Kaartjes kosten €17,50 en kunnen digitaal besteld worden via Podium de Nieuwe Kamer.
Let op: Bij binnenkomst is het tonen van een Coronatoegangsbewijs (digitale QR code, of QR code op papier) en een geldig identiiteitsbewijs verplicht.

Tot ziens op 8 oktober!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur van de Stichting Jazz at the Club,
Robbert Coops

Bekijk foto's

zondag, 15 augustus 2021 (Geweest)

Nueva Manteca - Zomerjazz in het Marriott The Hague

Tribute to Art Blakey & The Messengers

Het optreden is een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Messengers. De vernieuwde internationale formatie van Nueva Manteca bekijkt beroemde composities van deze legendarische band vanuit een latin perspectief, Overbekende originals als Bluesmarch en Moaning worden naast minder bekende stukken op een verrassende manier bewerkt.

De status van Nueva Manteca is in de wereld van de Latin Jazz onomstreden. De groep brengt een synergie tot stand tussen Cubaanse muziek en jazzmuziek. De muziek van Nueva Manteca getuigt van inventiviteit, creativiteit en overtuigende muzikale ‘willpower’. Een adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay.

Aftrap voor de band in de huidige samenstelling was een triomfantelijke tour in Colombia 2018. Door de jaren heen trad de band al op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo,

Line up:

Oscar Cordero – trompet
Ben van den Dungen – saxofoon
Marc Bisschof – piano
Samuel Ruiz – bas
Enrique Firpi – drums
Nils Fischer – percussie

Het concert vindt plaats op de A-One locatie in het Marriott Hotel Den Haag. Er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden op het terrein van het hotel. In de omgeving van het Stadhoudersplantsoen (5 minuten lopen) is het op zondag gratis parkeren.

 Programma:

14.00 uur: inloop
14.30 uur: eerste set
15.15 uur: pauze
15.30 uur: tweede set
16.15 uur: borrel en slot

Uiteraard wordt het concert geheel volgens de geldende Corona maatregelen georganiseerd, zoals de 1,5 meter afstand. Daarom zijn er helaas maar 70 plaatsen beschikbaar.

Een portret van Carmen Gomes

vrijdag, 28 mei 2021 (Geweest)

Jazz at the Club digitale Live Stream: Met o.a. Carmen Gomes!

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de volgende digitale editie van Jazz @ the club.

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. Naast leden van Sociëteit De Witte kunnen ook jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse jazz. 

Carmen Gomes is een zangeres en gediplomeerd zangdocente. Zij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij won enkele jaren geleden de eerste prijs op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en won de Singer of the Year Award tijdens het concours van het Breda Jazzfestival. Carmen Gomes trad op als (achtergrond)zangeres bij Het Goede Doel en Gruppo Sportivo; ook zong zij bij en met het Metropole Orkest, Louis van Dijk, Rob Agerbeek, Arnold Dooyeweerd en Eric Vloeimans. Haar stijl is gevarieerd maar altijd intrigerend met een randje blues. Carmen Gomes is de oprichter en naamgever van Carmen Gomes Inc. Zij bracht enkele cd’s uit, zoals “Torn”, Don’t you cry” en onlangs “Up jumped the devil”, opgedragen aan Robert Johnson.

Gitarist Folker Tettero ontwikkelde zich van blues naar een meer jazz georiënteerd gitarist. Hij studeerde aan het Conservatorium in Utrecht bij Eef Albers en Marcel Karreman en later bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (bij Peter Nieuwerf, Wim Bronnenberg en opnieuw Eef Albers). Hij speelde en speelt verschillende stijlen in groepen als Sugar, Funky Finger All Stars, Norman & the Rhytmkings en het New Standard Trio. Onlangs verscheen zijn album “Folker Tettero plays Eddie Harris & Les McCann”.

Peter Bjornild is bassist en docent bas en contrabas aan de Muziekschool Amsterdam. Hij doorliep de opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Conservatorium van Kopenhagen. Hij speelt wekelijks in het Amsterdamse Jazz-Café Alto (maar niet in Coronatijd). Hij speelde ook bij het Theater Oostpool en het Deep River Quartet, Daarnaast is hij A&R-manager voor het Sound Liaison-platenlabel.

Bert Kamsteeg is drummer en daarnaast eigenaar van de Happy Bird Studio in Den Haag. Hij is opgeleid aan het Rotterdamse Conservatorium en geeft les. Hij speelt o.a. bij The Hague Jazz Project, Cocktail, Carmen Gomes Inc. en Kenturah’s Kitchen.