Archief
Hans Dulfer en Boris van de Lek aan het spelen

vrijdag, 26 november 2021 (Geweest)

JAZZ AT THE CLUB OP HERHALING: HANS DULFER & BORIS VAN DER LEK

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 25e editie van Jazz at the Club op vrijdagavond 26 november 2021. Dan treden de tenorsaxofonisten Hans Dulfer en Boris van der Lek, gitarist Jerôme Hol, bassist Eric Barkman en drummer Cyril Directie met elkaar in het muzikale strijdperk. Het is een herhaling van het concert dat in november 2020 zonder publiek vanwege de coronamaatregelen moest worden gehouden. Ook toen was het een opwindende en avontuurlijke avond maar op veler verzoek wordt het nu een optreden met publiek! In verband met de mogelijk ook nog in november geldende coronaregels zal een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten in verband met het aantal zitplaatsen. Ook zal worden gecontroleerd of u in het bezit bent van uw coronabewijs (QR-code) dan wel recent positief testbewijs.      

Aanmelding jazzconcert:
Als lid van de sociëteit De Witte betaalt u € 12,50 p.p. Dat bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer IBAN NL23 RABO 0383.105.021 t.n.v. Sociëteit De Witte o.v.v. uw lidmaatschapsnummer, naam en code 2102/JAZZ. .

Over de musici:
Hans Dulfer
is misschien wel de bekendste en meest veelzijdige jazzmusicus van ons land. Hij is niet alleen saxofonist, maar ook auteur, bandleider en jazzpromotor. Hij ontving in zijn lange carrière vele onderscheidingen, zoals de Wessel Ilcken prijs in 1969, de North Sea Jazz Bird Award in 1993, de Andreas penning in 2015 en in 2002 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hans Dulfer staat bekend om zijn dynamische live optredens. Hij is wereldberoemd in Japan vooral na het verschijnen van zijn platina album `Big Boy` in 1991. Hij startte bij de bigband van Theo Deken, het Clous van Mechelen Combo en het Metropolitan Quintet waarna hij met Han Bennink, Willem van Manen en Maarten van Regteren Altena de groep Heavy Soul Inc. oprichtte. Hij wisselde vaak van stijl en speelde o.a. met Herman Brood, Group 1850, Barrelhouse, Jan Akkerman, Peter te Bos, Sjako! en zijn dochter Candy Dulfer. Hij was lange tijd verbonden aan Paradiso en de organisatie van het North Sea Jazz Festival. Hans Dulfer is ook een van de medeoprichters van het BIM-huis in Amsterdam. Ook presenteerde hij radioprogramma´s en schreef columns. In het kader van zijn 80e verjaardag startte hij vorig jaar samen met Boris van der Lek – de “two tough tenors”- met de door het coronavirus helaas vroegtijdig afgebroken concertserie “looking back for the future”.   

Tenorsaxofonist Boris van der Lek is sinds zijn 18e beroepsmuzikant. Hij is een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant. Hij stond op het podium met zijn helden Buddy Tate en Arnett Cobb, maar speelde ook in talloze pop- en bluesgroepen zoals the Golden Earring en Barrelhouse. Hij was jarenlang lid van the Houdini’s en the Boulevard of Broken Dreams Orchestra. Ook trad hij op met de Newport Allstars, Millers, Harry “Sweet” Edison, Buth Miles en Joe Pass. Hij richtte zijn eigen Boris Vanderlek Quartet en Gangbuster op en is lid van Hans Dulfer Tough Tenors.

Jerôme Hol is een eigenzinnig gitarist die stevig gitaarwerk aflever, waarin heavy metal wordt gecombineerd met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van de jazz. Hij speelde o.a. met Hans Dulfer, Billy Cobham, Michiel Borstlap, Dr. Lonnie Smith en Dick de Graaf.   

Eric Barkman is een bassist in hart en nieren. Hij staat bekend om zijn stevige beat en energieke uitstraling op het podium. Hij speelt het liefst op zijn elektrische double bass. Hij tourt met Hans Dulfer al meer dan twintig jaar de wereld rond. Hij maakte diverse cd´s en speelde met gerenommeerde muzikanten zoals Ingram Washington, Gijs Dijkhuizen, Bas van Lier en Candy Dulfer. Verder geeft hij muziek/workshops aan kwetsbare jongeren.  

Cyril Directie is een spectaculaire drummer en daarnaast producer/remixer. Hij speelt vaak met Hans Dulfer en Eric Barkman. Daarnaast trad hij op met top musici, zoals Joseph Bowie, Ruth Jacott, Waylon, New Cool Collective, Jett Rebel, Daughters of Soul, Candy Dulfer, Kane en Tineke Postma. Hij is als gastdocent verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en is een veel geziene gast in het tv-programma DWDD.

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. De dresscode op de sociëteit is gewoonlijk jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit radioconcert om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.

Ook dit concert is thuis te beluisteren via de livestream.

Programma:
Inloop: vanaf 18:00 uur, Pleinbar
Jazz at the Club: 19:00-21:00 uur, Pleinzaal

Betaling:
Uw betaling dient uiterlijk maandag 22 november 2021 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 24 november (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club, namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis

Jurjen Donkers zingt

vrijdag, 12 november 2021 (Geweest)

Swingen met Jurjen Donkers en Vincent Koning

Na het super concert van afgelopen zondag door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, nodigen wij u/ graag uit voor ons volgende jazzconcert op vrijdag 12 november (start 20:30, inloop vanaf 20:00 uur) met zanger “crooner” Jurjen Donkers en gitarist Vincent Koning. Zij worden begeleid door pianist Rob van Bavel, bassist Paul Berner en drummer Hans Braber. Het optreden zal in het teken staan van de vele standards uit het Great American Songbook.

Dit is het tweede concert in de maandelijkse reeks “Friday Night Jazz at the Marriott ”

Zanger Jurjen Donkers is een echte crooner in de stijl van Tony Bennett en werd min of meer ontdekt door zangeres Rita Reys. Zijn inspiratie vindt hij in het Great American Songbook. Hij trad op met Eric Ineke, Ruud Jacobs, Robert Koemans, Cas Jiskoot, Peter Beets, Lex Jasper, Francesca Tandoi, Marius Beets, Marjorie Barnes, de West Coast Big Band en de Harbour Jazzband. Volgend jaar verschijnt zijn cd “Whistling Away the Dark”.   
 
Gitarist Vincent Koning studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij raakte geïnspireerd door Barney Kessel, Tal Farlow, Kenny Burrell en Wes Montgomery. Hij speelt in the Ghost, the King and I (met Rob van Bavel), het Lex Jasper trio en het Spinoza Orchestra. Hij deelde het podium met grootheden als Teddy Edwards, Vincent Herring, Joe Cohn, David Murray, Cees Slinger, Harry Verbeke en Piet Noordijk.      

Pianist Rob van Bavel is geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. Rob is de vaste pianist van "Friday Night Jazz at the Marriott". 

Paul Berner is een internationaal erkende Amerikaanse bassist die bekend staat om zijn subtiele en melodieuze spel. Hij verdiende zijn sporen in New York in de bands van Red Rodney, Lionel Hampton en Monty Alexander. Met de Paul Berner Band speelt hij een fascinerende mix van muziekstijlen: van Americana tot jazz en van country tot folk. Berner’s sound en eigenzinnige stijl maken hem tot een prominente bassist.     

Drummer Hans Braber studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring. Hans is de vaste drummer en programmeur van de "Friday Night Jazz at the Marriott" serie, die een voortzetting is van de reeks Friday Night Jazz concerten in Muzee Scheveningen.

Friday Night Jazz at the Marriott
Friday Night Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, het The Hague Marriott Hotel en de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag (BID), georganiseerd.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Kaartjes kosten € 17,50 en kunnen via de link worden besteld.

Let op: Bij binnenkomst is (thans) het tonen van een Coronatoegangsbewijs (digitale QR code, of QR code op papier) en een geldig identiiteitsbewijs verplicht. De controle daarop wordt door medewerkers van het Marriott Hotel uitgevoerd.

Op 17 december 2021 heeft het volgende concert in deze serie plaats, een heel bijzonder concert met zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman: Friday Night Christmas at the Marriott. Nadere berichten volgen..

Graag tot ziens op 12 november a.s.!

Met vriendelijke groet namens de samenwerkende organisaties, 
Robbert Coops
Secretaris Stichting Jazz at the Club.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw aan het spelen

zondag, 17 oktober 2021 (Geweest)

Jazz Orchestra of the Concertgebouw plays Jazz Originals

Graag nodigen wij u/je uit voor een jazzconcert op zondagmiddag 17 oktober (14.00 uur) door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Dit 17-koppige gezelschap wordt beschouwd als de beste bigband van Europa! Het programma voorziet in een swingende selectie van de Dutch jazz heritage concerten met stukken van Miles Davis, Gerry Mulligan, Count Basie en Thelonious Monk. Het concert voert terug op de roerige jaren vijftig toen in het Kurhaus in Scheveningen roemruchte optredens plaatsvonden van deze Amerikaanse jazzmusici. De oorspronkelijke stukken zijn bewerkt tot eigentijdse vertolkingen waarmee het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de jazz van toen in het heden laat herleven. Dit unieke concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club samen met het Podium De Nieuwe Kamer, Belangenvereniging BID en het The Hague Marriott Hotel.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw staat onder leiding van dirigent Rob Horsting.

De bezetting is als volgt: Marco Kegel - altsaxofoon, Jasper van Damme - altsaxofoon, Simon Rigter - tenorsaxofoon, Sjoerd Dijkhuizen - tenorsaxofoon, Juan Martinez - baritonsaxofoon, Wim Both - trompet, Erik Veldkamp - trompet, Jan van Duikeren - trompet, Ruud Breuls - trompet, Jan Oosting - trombone, Ilja Reijngoud - trombone, Bert Boeren - trombone, Martin van den Berg - bastrombone, Martijn van Iterson - gitaar, Peter Beets - piano, Frans van Geest - bas en Tim Hennekes - drums.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Inloop voor het concert  is mogelijk vanaf 13.30 uur; het concert start om 14.00 uur. Kaartjes kosten 20,00 euro en kunnen digitaal besteld worden. Let op: een corona app of vaccinatieboekje met formulier van de vaccinatie en een paspoort of rijbewijs zijn verplicht.

Tot ziens op 17 oktober!

Met vriendelijke groet namens het bestuur van de Stichting Jazz at the Club.

David Lukacs met zijn klarinet

vrijdag, 8 oktober 2021 (Geweest)

FRIDAY NIGHT JAZZ MET DAVID LUKÁCS

Klik onderstaande link om de foto's van deze avond te bekijken.

Op vrijdag 8 oktober (inloop vanaf 20:00uur, start concert 20:30) treedt klarinettist/ saxofonist David Lukács, begeleid door pianist Rob van Bavel, bassist Jos Machtel en drummer Hans Braber op in The Hague Marriott Hotel.

Het kwartet speelt bekende en onbekende pareltjes uit het jazzrepertoire, gearrangeerd door David Lukács.

Dit jazzconcert is het eerste in een nieuwe maandelijkse reeks “Friday Night Jazz”, georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer

Klarinettist en tenorsaxofonist David Lukács toerde met The Dutch Swing College Band jarenlang over de hele wereld. Ook speelde hij met internationale sterren als Scott Hamilton, Howard Alden, Dan Barrett, Harry Allen en Joe Cohn. Lukacs trad ook veelvuldig als solist op waar hij enkele keren de Kobe Jazz Award mocht ontvangen. Zijn muzikale “roots” liggen in de traditionele jazz, van New Orleans jazz tot de swing van Benny Goodman en tenorsaxofoon legendes als Lester Young en Coleman Hawkins.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Jos Machtel koos op het Hilversumse Conservatorium na aanvankelijk trompet definitief voor de contrabas. Sindsdien maakte hij internationaal carrière. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Brussels Jazz Orchestra, het Rembrandt Frerichs trio/kwartet en het Floriaan Wempe Kwartet. Hij begeleidde onder anderen Maria Schneider, Kenny Werner, Toots Thielemans, Philip Catherine, Benjamin Herman, Joe Lovano en Astrid Seriese.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Kaartjes kosten €17,50 en kunnen digitaal besteld worden via Podium de Nieuwe Kamer.
Let op: Bij binnenkomst is het tonen van een Coronatoegangsbewijs (digitale QR code, of QR code op papier) en een geldig identiiteitsbewijs verplicht.

Tot ziens op 8 oktober!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur van de Stichting Jazz at the Club,
Robbert Coops

Bekijk foto's

zondag, 15 augustus 2021 (Geweest)

Nueva Manteca - Zomerjazz in het Marriott The Hague

Tribute to Art Blakey & The Messengers

Het optreden is een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Messengers. De vernieuwde internationale formatie van Nueva Manteca bekijkt beroemde composities van deze legendarische band vanuit een latin perspectief, Overbekende originals als Bluesmarch en Moaning worden naast minder bekende stukken op een verrassende manier bewerkt.

De status van Nueva Manteca is in de wereld van de Latin Jazz onomstreden. De groep brengt een synergie tot stand tussen Cubaanse muziek en jazzmuziek. De muziek van Nueva Manteca getuigt van inventiviteit, creativiteit en overtuigende muzikale ‘willpower’. Een adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay.

Aftrap voor de band in de huidige samenstelling was een triomfantelijke tour in Colombia 2018. Door de jaren heen trad de band al op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo,

Line up:

Oscar Cordero – trompet
Ben van den Dungen – saxofoon
Marc Bisschof – piano
Samuel Ruiz – bas
Enrique Firpi – drums
Nils Fischer – percussie

Het concert vindt plaats op de A-One locatie in het Marriott Hotel Den Haag. Er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden op het terrein van het hotel. In de omgeving van het Stadhoudersplantsoen (5 minuten lopen) is het op zondag gratis parkeren.

 Programma:

14.00 uur: inloop
14.30 uur: eerste set
15.15 uur: pauze
15.30 uur: tweede set
16.15 uur: borrel en slot

Uiteraard wordt het concert geheel volgens de geldende Corona maatregelen georganiseerd, zoals de 1,5 meter afstand. Daarom zijn er helaas maar 70 plaatsen beschikbaar.

Een portret van Carmen Gomes

vrijdag, 28 mei 2021 (Geweest)

Jazz at the Club digitale Live Stream: Met o.a. Carmen Gomes!

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de volgende digitale editie van Jazz @ the club.

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. Naast leden van Sociëteit De Witte kunnen ook jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse jazz. 

Carmen Gomes is een zangeres en gediplomeerd zangdocente. Zij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij won enkele jaren geleden de eerste prijs op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en won de Singer of the Year Award tijdens het concours van het Breda Jazzfestival. Carmen Gomes trad op als (achtergrond)zangeres bij Het Goede Doel en Gruppo Sportivo; ook zong zij bij en met het Metropole Orkest, Louis van Dijk, Rob Agerbeek, Arnold Dooyeweerd en Eric Vloeimans. Haar stijl is gevarieerd maar altijd intrigerend met een randje blues. Carmen Gomes is de oprichter en naamgever van Carmen Gomes Inc. Zij bracht enkele cd’s uit, zoals “Torn”, Don’t you cry” en onlangs “Up jumped the devil”, opgedragen aan Robert Johnson.

Gitarist Folker Tettero ontwikkelde zich van blues naar een meer jazz georiënteerd gitarist. Hij studeerde aan het Conservatorium in Utrecht bij Eef Albers en Marcel Karreman en later bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (bij Peter Nieuwerf, Wim Bronnenberg en opnieuw Eef Albers). Hij speelde en speelt verschillende stijlen in groepen als Sugar, Funky Finger All Stars, Norman & the Rhytmkings en het New Standard Trio. Onlangs verscheen zijn album “Folker Tettero plays Eddie Harris & Les McCann”.

Peter Bjornild is bassist en docent bas en contrabas aan de Muziekschool Amsterdam. Hij doorliep de opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Conservatorium van Kopenhagen. Hij speelt wekelijks in het Amsterdamse Jazz-Café Alto (maar niet in Coronatijd). Hij speelde ook bij het Theater Oostpool en het Deep River Quartet, Daarnaast is hij A&R-manager voor het Sound Liaison-platenlabel.

Bert Kamsteeg is drummer en daarnaast eigenaar van de Happy Bird Studio in Den Haag. Hij is opgeleid aan het Rotterdamse Conservatorium en geeft les. Hij speelt o.a. bij The Hague Jazz Project, Cocktail, Carmen Gomes Inc. en Kenturah’s Kitchen.